Hlavní obsah

ORK se odvoláním fotbalové Sparty bude zabývat až v březnu

PRAHA

Odvolací a revizní komise ČMFS nebude kvůli odvolání Sparty proti trestům v aféře kolem omluvenek Václava Kadlece a Tomáše Pekharta z reprezentační jednadvacítky svolávat mimořádné zasedání. Případem se bude zabývat až 16. března, což znamená, že oba fotbalisté si mezitím odpykají dvouzápasové tresty. Vedení Sparty považuje takové rozhodnutí ORK za mimořádně nešťastné.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trio Sparťanů Pekhart,Pamič a Kadlec si vyslechlo verdikt disciplinární komise ČMFS.

Článek

"Jsem mimo republiku, mimořádná ORK se nekoná," uvedla podle webu iHned.cz předsedkyně komise Markéta Haindlová.

"Jde o kolektivní rozhodnutí členů odvolací a revizní komise," citoval sekretáře ORK Davida Kohouta server iDnes.cz. "Důvody, proč se komise nemůže sejít dřív než v naplánovaném březnovém termínu, neznám. Členové komise si to vytelefonovali jen mezi sebou. Ale předpokládám, že zdůvodnění později přijde," dodal.

Sparta označila rozhodnutí ORK projednat její odvolání až v polovině března za mimořádně nešťastné. "Je nestandardní, aby byl trest vynesený disciplinární komisí ČMFS uplatňován v době, kdy Sparta čeká na výrok odvolacího orgánu. Sankce jsou v tomto případě uplatňovány dříve, než dojde ke konečnému verdiktu," uvedl klub v prohlášení.

Pekhart s Kadlecem byli potrestáni poté, co se kvůli nemoci omluvili z jednadvacítky, pak ale nastoupili v přípravném utkání Sparty s Petrohradem. Oba hráči, kteří navíc proti ruskému celku hráli v dresech s cizími jmény, tak vynechají úvodní duel ligového jara v Ostravě (28. února) a zápas s Příbramí (6. března).

Zatímco disciplinární komise ČMFS se kvůli sparťanské aféře sešla v mimořádném termínu, ORK bude případ řešit až na řádném zasedání. Zabývat se bude už jen odvoláním Sparty proti pokutě 750 tisíc korun a desetitýdennímu zákazu působení na lavičce pro generálního sportovního manažera Jozefa Chovance.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články