Hlavní obsah

Ostrava chce lepší fotbal spojit s lepšími výsledky

OSTRAVA

Rychlý únik z pásma sestupu, atraktivnější hra a klidný průběh jara: to jsou cíle ostravských fotbalistů před zahájením jarní prvoligové sezony. Baník je po podzimu desátý, ale jen s čtyřbodovým odstupem od předposledního Brna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Ostravy Karol Marko

Článek

K tomu čeká Slezany ostrý jarní start: doma druhá Sparta, pak venku na hřišti třetí Olomouce. "S přípravou jsem velmi spokojený, ale jak na skutečně vyšla, to ukážou až první jarní kola. Ale z mužstva mám velmi dobrý pocit. Hráči jsou ohromně nahecovaní, až je musím trochu krotit," řekl dnes novinářům kouč Karol Marko, který dvě kola před koncem podzimu převzal celek po odvolaném Miroslavu Koubkovi.

Ostravský kádr se přes zimu výrazně nezměnil. Obránce Aleš Neuwirth odešel do Plzně, Zdeněk Koukal s Tomášem Pilíkem do Příbrami. Baník vůbec neposiloval; změnit by to ještě mohl banskobystrický stoper Jozef Adámik, který se s klubem domluvil od léta na tříleté smlouvě.

Funkcionáři jednají, aby na Bazaly mohl zamířit ještě v zimě, ale dohoda je zatím v nedohlednu. Hráči tak hrozí, že poté co ve slovenském klubu neprodloužil kontrakt, stráví celé jaro v banskobystrické rezervě.

"Pořád živíme naději. Chtěli bychom ho získat už teď, aby se mohl lépe sžít s mužstvem a měli bychom o stopera více. Počkejme si do pondělka, kdy končí přestupy," řekl generální manažer klubu Verner Lička.

I díky minimálnímu pohybu v kádru by měl být Baník na jaře konsolidovanější. "Doufám, že uvidíme zlepšenou hru a bude to spojené i s lepšími výsledky. Ambice i po nepříliš povedeném podzimu máme maximální a chceme být v tabulce co nejvýše," dodal Lička.

Reklama

Související témata: