Hlavní obsah

Rosen v Edenu skončil, nový majitel fotbalové Slavie ale zůstává dál v tajnosti

PRAHA

Nejpozději do měsíce by měl být znám nový majitel fotbalové Slavie. Čtyřiadvacet hodin před startem ligového jara to prohlásil současný generální ředitel pražského klubu Miroslav Platil. Jméno vlastníka, který už si v Edenu sonduje situaci a nechává si vypracovávat ekonomické analýzy, však nechtěl za žádnou cenu prozradit. Potvrdil však, že jeden z dosavadních majitelů a předseda představenstva Tomáš Rosen ve Slavii po třech letech skončil.

Foto: www.slavia.cz/Martin Malý

Vzpomínky na minulost, aneb bývalý předseda představenstva fotbalové Slavie Praha Tomáš Rosen (vlevo) a extrenér sešívaných Karel Jarolím

Článek

Tajnosti kolem nového majitele Slavie pokračují. „Do měsíce ale bude svolána valná hromada a ještě před ní bude jméno nového majitele známo,“ tvrdí slávistický generální ředitel Miroslav Platil. V zákulisí padají různá jména, nejčastěji pak sázková kancelář Synot tip spojená s rodinou Valentů z Uherského Hradiště, která už jednou do českého fotbalu významně vstoupila. Platil se ale k těmto spekulacím nechtěl vůbec vyjádřit.

Rosenovy akcie za korunu

„Nemám k tomu mandát,“ pravil lakonicky. Přiznal ovšem, že jeden z dosavadních majitelů a velký slávistický srdcař Tomáš Rosen už v představenstvu společnosti skončil. „Se Slavií už nic společného nemá, není ani předsedou představenstva, ani jeho členem. Ve společnosti vůbec žádné funkce nevykonává,“ potvrdil generální ředitel vršovického klubu, který naopak v klubu pokračuje.

„Na základě ústní dohody. Žádnou novou smlouvu podepsanou nemám,“ řekl Platil, který se o konci Rosenovy éry přece jen trochu rozpovídal. „Jeho éra bude napořád spjata se ziskem dvou titulů a účastí v Lize mistrů. Pro Slavii dělal maximum, teď ovšem zvážil své možnosti a skončil. Své akcie ovšem nemíní prodávat a profitovat na nich nějakým ziskem. Přenechá je novému vlastníkovi bez finanční náhrady za symbolickou částku. Třeba za korunu.“

Půjde o dluhy vůči společnosti ENIC

Nový vlastník Slavie samozřejmě získá ve společnosti majoritu, ale zůstává ve hvězdách, zda půjde o jedenapadesátiprocentní či vyšší podíl. „Nejsem účastníkem bližších jednání mezi akcionáři,“ omluvil se Platil. Podle něho se však bude muset nový vlastník samozřejmě vyrovnat i se stamiliónovými závazky, jež má Slavia k anglické společnosti ENIC.

„To je logické. Jestliže se nový investor stane vlastníkem Slavie, pak se vším kladným i záporným, co s tím souvisí. I řešení se společností ENIC tudíž musí najít, ale je na něm, zda půjde o splátkový kalendář či jinou dohodu, zda se povedou další jednání,“ potvrdil generální ředitel Slavie.

I podle něho se sice jednání vlečou už hodně dlouho (Platil: „Ale i o vstupu ENICu se jednalo přes čtyři měsíce“), ale podstatné je, že Slavia už prochází procesem, který by měl přinést ekonomickou a sportovní stabilizaci společnosti.

„Teď jde primárně o to, abychom pacientovi zachránili život,“ pravil obrazně generální ředitel fotbalové Slavie čtyřiadvacet hodin před startem ligového jara.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články