Hlavní obsah

Arbitráž rozhodla, že fotbalová Slavia dala Bestovi padáka neprávem

Arbitrážní komise fotbalového svazu rozhodla, že pražská Slavia dala v prosinci neprávem výpověď útočníkovi Aleši Bestovi. Spor tak končí vítězstvím hráče, který naposledy dres sešívaných oblékl v květnu 2009. Komise uznala, že sedmadvacetiletému Bestovi běží smlouva se Slavií až do konce letošního roku. Besta řekl, že by se nebránil ani návratu do klubu.

Článek

Po pátku bývalý reprezentant do 21 let ví, že je stále oficiálně hráčem Slavie, s níž uzavřel tříletou smlouvu před dvěma lety, kdy do Edenu přišel z Brna. Výrok arbitrážní komise potvrdil její předseda Stanislav Bernard.

"Arbitrážní komise jen potvrdila právní názor Aleše Besty, který dlouhodobě tvrdil, že je výpověď od Slavie neplatná," řekl Petr Masek, který Bestu u arbitrážní komise zastupoval jako hráčův zmocněnec.

Vedení Slavie se zatím k verdiktu arbitráže nevyjádřilo. "Komentovat jej můžeme až ve chvíli, kdy oficiální vyjádření arbitrážní komise dostaneme k dispozici," uvedl tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Besta se od prosince, kdy mu Slavia výpověď poslala, proti jednání pražského klubu ohrazoval a na začátku ledna se s případem obrátil na arbitrážní komisi. Slavia tvrdila, že s Bestou rozvázala smlouvu, protože hráč nebyl zdravotně v pořádku a nemohl plnit své povinnosti. Besta argumentoval tím, že byl zdráv, což dokládala také jeho příprava s B-týmem, za který také v říjnu nastoupil.

Za dva roky odehrál jen osm ligových zápasů

V týmu Slavie zatím Besta za dva roky odehrál jen osm ligových duelů. Po zisku titulu odešel v létě 2009 na hostování do polského Górniku Zabrze, odkud se vrátil v minulém roce, kdy také laboroval se zraněním nohy.

Teď prý není vyloučeno, že se Bestova spolupráce se Slavií obnoví, byť se to po událostech z posledních měsíců zdálo jako vyloučená věc. Besta podle svých slov možný návrat do Edenu nevylučuje. Nyní bude záležet na jeho dohodě s vedením klubu v čele s ředitelem Miroslavem Platilem.

"Hovořil jsem s panem Platilem, který od nás dostal určitou nabídku. Teď je na Slavii, jak se k věci postaví. Za sebe říkám, že bych s návratem do Slavie problém neměl. Uvidíme, co přinesou nejbližší dny. Jasněji by mohlo být do poloviny příštího týdne," řekl Besta.

Reklama

Související témata: