Hlavní obsah

Střídající náhradníci Bakoš s Kolářem spasili Plzeň

PLZEŇ

Plzeňský kouč Pavel Vrba cítil před startem ligového jara nervozitu právem. Jeho tým se totiž v duelu s odvážně si počínajícími Východočechy hodně trápil a hlavně v první půli byl jen stínem podzimního leadera. Nakonec však domácímu trenérovi dokonale vyšlo střídání. Poslal na hřiště Bakoše a ten po dvou minutách dal gól, druhý náhradník Kolář pak vítězství pečetil, takže leader vyhrál a zhluboka si oddechl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Petr Jiráček a Roman Fischer z Hradce Králové v jarní premiéře.

Článek
Fotogalerie

Všechny tři zimní akvizice domácí trenér Vrba samozřejmě k jarní premiéře nasadil, jejich přítomnost však v sestavě znát nebyla. Domácí si sice v úvodní čtvrthodině jakýsi náznak územní převahy vytvořili a Petržela se po akci Rezka dokonce dral do šance, jenže to bylo také všechno, nač se zmohli.

Plzeň jen podzimním stínem

Votroci totiž záhy poznali, že Plzeň je jen stínem obávaného týmu podzimu drtícícího každého soupeře ofenzívou, takže začali hrát oni. A dobře! Nejenže pozorně bránili, ale hlavně umně drželi míč, přesně kombinovali a po dlouhé minuty nutili domácí, aby jen přihlíželi, jak se hraje fotbal.

Plzeňský trenér Pavel Vrba se hlavně v první půli hodně nakřičel.foto: Právo/Jan Handrejch

A dokonce aby se třásli, protože po nesmělých pokusech Poděbradského a Hochmeistera pálil v 38. min. Černý tak nebezpečně, že domácí trenér Vrba vyletěl z lavičky jako čertík za krabičky. A nic na tom neměnilo, že Pavlík bravurně zasáhl a tvrdou střelu vyrazil. Zvláště, když s následného rohu mohlo být jeho týmu zase zle, neboť skákavá střela Mišinského jen těsně minula tyč.

Probuzení přišlo po přestávce

Až po přestávce se Plzeň rozpomněla na vlastnosti, jež jí na podzim ctily. Hráči nelitovali kroku, zase byli ochotni běhat i sprintovat, přidali na důrazu a důslednosti, takže v úvodu měli navrh konečně oni. A hlavně - rozehrál se Horváth, který začal spoluhráče nejen dirigovat, ale hlavně je zásobovat přesnými balóny. Největší příležitost se domácí nabídla už po pěti minutách, ale z ragbyové mlýnice před Zichovou bránou míč do sítě nedotlačili.

I Hradec měl ale ke gólu blízko, protože Černého střela těsně míjela tyč a s Hochmeistrovou ránou měl Pavlík vzápětí hodně práce.

To už bylo na plzeńského trenéra Vrbu moc, takže vystřídal jak navrátilce z Norska Fila, tak i slovenského legionáře Ďuriše, jen aby statistickou ofenzívu rozhýbal.

Tah mu vyšel dokonale, neboť Bakoš už po dvou minutách na trávníku vytoužený gól vstřelil a Plzeň spasil, druhý náhradník Kolář se pak za osm minut také střelecky prosadil a podzimní leader tak nakonec k výhře a třem bodům dokráčel v pohodě, kterou nenarušila ani parádní hlavička Hochmeistera korigující výsledek.

Plzeň - Hradec Králové 2:1
Branky: 72. Bakoš, 80. Kolář - 90. Hochmeister.  Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Kovařík. Diváci: 5488. Poločas 0:0.
Plzeň: Pavlík - Limberský, Bystroň, Neuwirth, Jiráček - Petržela, Horváth, Trapp, Fillo (57. Kolář) - Ďuriš (70. Bakoš), Rezek. Trenér: Vrba.
Hradec Králové: Zich - Fischer, Pávek, Němeček, Kasálek (86. Zelený) - Mišinský (79. Štěpán), Hochmeister, Klapka, Poděbradský - Dvořák (75. Jandík), Černý. Trenér: Kotal.

Reklama