Hlavní obsah

V Plzni bylo husto. „Já utekl na záchod, kde to husté nebylo,“ přesto žertoval Horváth

PLZEŇ

Dělali si na place, co chtěli. Jeho pokyny vůbec neplnili. Příkazy nerespektovali. Žádný div, že plzeňský trenér Pavel Vrba byl o přestávce úvodního jarního duelu s Hradcem Králové nasupený až běda, takže v kabině domácích vládla hustá atmosféra. „Já byl na záchodě a tam to husté nebylo,“ snažil se všechno převést v humor a žert plzeňský kapitán Pavel Horváth, protože i jemu se evidentně ulevilo, že jeho mančaft těžký duel zvládl a tři body získal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Horváth dovedl Plzeň k výhře v prvním jarním utkání.

Článek

Všechny tři nové zimní akvizice trenér Vrba k úvodnímu duelu jara postavil. A kdyby jen to, příležitost dal nejen navrátilci z Norska Fillovi, exslávistovi Trappovi a ostravskému Neuwirthovi, do základní sestavy postavil i Ďuriše a Jiráčka. V porovnání s podzimní spanilou jízdou udělal prostě pět změn, které ovšem příliš nevyšly.

„Vycházel jsem ze zápasů, jež jsme odehráli během soustředění na Kypru. Jenže se zase ukázalo, že něco jiného jsou přípravná utkání a něco jiného zápasy o ligové body,“ věděl domácí kouč Vrba už po prvním poločase, že do sestavy musí sáhnout, protože k optimálnímu výkonu měla nebetyčně daleko.

Plzeňský trenér Pavel Vrba udělal o přestávce v kabině domácích pořádně husto.foto: Právo/Jan Handrejch

„Samozřejmě, když si někteří hráči dělali, co chtěli. Na zápas jsme se nachystali, všichni dostali konkrétní úkoly, ale jako bych mluvil do zdi. Špatné postavení při bránění, přemíra faulů, jimiž jsme soupeři nabízeli standardní situace, prostě hloupost na hloupost,“ čertil se plzeňský kouč.

Po zápase, o přestávce ještě víc. „Sotva jsem stačil říct mančaftu dvě věty, už byl trenér v kabině. Takže jsem se raději klidil na záchod, protože první poločas jsme přístupem skutečně prováhali,“ obracel hromobití v žert kapitán Pavel Horváth.

Ani jemu, ani trenérovi však dobře nebylo. „Naštěstí máme na lavičce hráče, kteří jsou schopni hru oživit a vnést na plac kvalitu,“ šrotovalo v hlavě trenérovi. Přesto ještě pomalu čtvrt hodiny čekal... Pak ale vymetl ze sestavy navrátilce z Norska Filla a třináct minut po něm i Ďuriše.

„Fotbal je o disciplíně a taktice, což si musí Fillo uvědomit. I on musí plnit pokyny, které jsou dané,“ zlobil se na nejvýraznější zimní posilu svého týmu.

Naštěstí mu vyšla obě střídání, k nimž se odhodlal. Náhradník Bakoš dal gól, Kolář jako druhý střídající také. „Samo sebou že je povzbuzující, když zvládneme i zápas, v němž se nám nedaří.  Hlavně by si však všichni hráči měli uvědomit, že když nebudou přistupovat s patřičnou pokorou ke každému soupeři, dopadne to s námi špatně,“ varoval trenér Vrba své svěřence, přestože jarní premiéru zvládli a tři povinné body v konfrontaci s Hradcem Králové získali.

Reklama

Související témata: