Hlavní obsah

Přišel a trápení utnul. Přesto si není plzeňský Kolář místem v základní sestavě jistý

Během spanilé jízdy podzimem patřil takřka neodmyslitelně do plzeňské základní sestavy, v jarní premiéře proti Hradci Králové však zůstal Daniel Kolář překvapivě na lavičce. Přednost dostaly zimní akvizice Fillo, Trapp a spol. Až takřka po hodině na něho trenér Vrba ukázal, on přišel a zápas rozhodl. Na první gól nahrál, druhý sám dal...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Kolář po vystřídání dotáhl Plzeň k výhře. Takhle se radoval z gólu na 2:0.

Článek

Musel jste být dost zaskočený, když jste se neobjevil v základní sestavě a zůstala pro vás jen lavička náhradníků...

Samo sebou že mně dobře nebylo, ale sestava je věcí trenéra. On ji oznámil a já s tím nemohl nic dělat. Mohl jsem jen čekat.

Na hřiště jste přišel v pravý čas. Váš tým se neskutečně trápil a s Východočechy si nevěděl absolutně rady. Vám stačilo pár minut, abyste přihrál na první branku a takřka vzápětí dal sám druhou.

Před prvním gólem jsem po souboji protlačil míč přes obránce a měl před sebou bránu. Najednou se ale u balónu zjevil Bakoš. Pomalu jako Inzaghi! Raději jsem mu ho nechal, protože nevím, zda bych ho do sítě procpal. Při mém gólu mi pomohl Hochmeister, který míč tečoval.

Po takové bilanci jste si hodně nahlas řekl o návrat do základní sestavy, takže v příštím kole na Slovácku se zřejmě do mančaftu vrátíte.

Každý chce pochopitelně v základní sestavě figurovat a i já chtěl dokázat, že tam patřím. Ale záleží na trenérovi.

Váš kouč přiznal, že ho potěšilo, když jste zvládli utkání, v němž se vám nedařilo. Pozvedlo lopotné vítězství nad Východočechy i sebevědomí hráčů?

Samozřejmě že mnohem jednodušší zvládnout zápas, kdy se mužstvu daří a všechno mu vychází. K utkání s Hradcem jsme nastupovali jako favorit, ale dlouhá přestávka, kdy jsme hráli jen přípravné zápasy, byla přece jen znát. O to důležitější bylo, že jsme tři body urvali.

Bez ohledu na výsledek v příštím kole na Slovácku je už teď jisté, že k jarnímu šlágru proti pražské Spartě budete ve třetím kole nastupovat jako vedoucí celek ligy. Pomůže to?

Nejprve nás čeká střetnutí na Slovácku, na které se musíme pořádně připravit, abychom ho zvládli. Teprve pak přijde na pořad duel se Spartou, při němž se nesmíme ohlížet na to, zda jsme v tabulce první a o kolik bodů ji vedeme. Musíme se dívat sami na sebe.

Abyste mohli dál kalkulovat a počítat, že teď už potřebujete vyhrát jen jedenáct zápasů a bez ohledu na soupeře tudíž slavit titul?

O čem se bavíme v kabině, to si necháme pro sebe.

Reklama

Související témata: