Hlavní obsah

Nemáme důvod se kvůli Spartě scházet,uvedla šéfka odvolací komise

Odvolací a revizní komise fotbalového svazu potvrdila, že mimořádné zasedání kvůli odvolání Sparty proti trestům za starty hráčů omluvených z reprezentace do 21 let v přípravném utkání s Petrohradem nesvolá. Podle vyjádření předsedkyně komise Markéty Haindlové pro mimořádné jednání není důvod a přineslo by prý precedens pro podobné případy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trio Sparťanů Pekhart, Pamič a Kadlec po verdiktu disciplinární komise ČMFS

Článek

Sparta se odvolala v minulém týdnu proti trestům, které vynesla v pondělí 21. února na mimořádném jednání disciplinární komise svazu. Klubu udělila pokutu 750 tisíc korun, generálnímu sportovnímu manažerovi Jozefu Chovancovi zakázala na deset týdnů vstup na lavičku a útočníkům Tomáši Pekhartovi i Václavu Kadlecovi udělila dvouzápasový distanc. Oba nastoupili v dresech s cizími jmény v přípravném utkání ve Španělsku v době, kdy byli omluveni z reprezentačních povinností.

Mistrovský klub argumentoval, že odvolací komise musí rozhodnout také mimořádně, když fotbalová liga startuje už tento týden. Šlo mu především o zrušení trestu pro oba hráče, které postrádá v dnešním duelu v Ostravě a budou chybět i v neděli proti Příbrami. Komise už koncem minulého týdne uvedla, že se sejít nehodlá.

Hlavním důvodem prý není dovolená její předsedkyně, ale kolektivní rozhodnutí členů komise. "Mimořádné zasedání na základě veřejné výzvy klubu AC Sparta Praha se konat nebude. ORK nepodlehne nátlaku, který je na ni vyvíjen ať již ze strany části veřejnosti, či klubu z prostého principu rovnosti účastníků v řízeni a zabránění vytvoření precedentu pro budoucí případy," uvedla Haindlová v prohlášení, které adresovala Spartě.

Odkazuje se na to, že podle svazových stanov se komise musí scházet jednou měsíčně. "V týdnu před rozhodnutím disciplinární komise jsme se shodli, že její další zasedání se uskuteční 16. března. Na tomto termínu považujeme za bezvýhradně nutné setrvat, jelikož jeho změna by napříště vnesla do pracovního režimu ORK nahodilost a riziko manipulovatelnosti činnosti," doplnila Haindlová, podle které obdobný model používá UEFA a FIFA.

Reklama

Související témata: