Hlavní obsah

Sparťané Kadlec s Pekhartem žádají o prominutí zbytku trestu

PRAHA

Útočníci Sparty Tomáš Pekhart a Václav Kadlec požádali disciplinární komisi fotbalového svazu o prominutí zbytku dvouzápasového trestu, který od ní dostali před týdnem. Klub to dnes uvedl na svém webu. Zástupci Sparty současně oznámili, že si nechají prověřit postup odvolací a revizní komise ČMFS, která se kvůli jejich odvolání odmítla sejít před jarním startem první ligy.

Foto: Milan Malíček

Trio Sparťanů Pekhart,Pamič a Kadlec si vyslechlo verdikt disciplinární komise ČMFS.

Článek

"Sparta Praha a její hráči se znovu obracejí na členy disciplinárky z toho důvodu, že na rozdíl od Disciplinární komise ČMFS, která se kvůli případu Sparty sešla v minulém týdnu mimořádně, odvolací komise mimořádně zasedání odmítla," uvedli představitelé Sparty.

Odvolací a revizní komise se odmítla před týdnem sejít, aby řešila odvolání Sparty kvůli trestům, které obdrželi generální sportovní manažer Jozef Chovanec i oba útočníci za start v přípravném utkání v době, kdy byli omluveni z reprezentace. Chovanec nesmí deset týdnů na lavičku, klub navíc dostal pokutu 750 tisíc korun.

Sparta dávala od počátku najevo, že se brání především trestu pro Kadlece s Pekhartem, kteří nastoupili v přátelském zápase proti Petrohradu v dresech s cizími jmény. V souladu s disciplinárním řádem dnes vedení českého mistra požádalo, aby hráčům zbytek trestu na dvě mistrovská utkání zrušila komise, která jim ho udělila.

Kadlec s Pekhartem kvůli trestu přišli o pondělní utkání v Ostravě a měli by zmeškat ještě utkání s Příbramí.

Předsedkyně ORK Markéta Haindlová krátce před pondělním zápasem v prohlášení uvedla, že komise neměla pro mimořádné zasedání důvod. Nesvolala ho prý také proto, aby nenásledovala smršť podobných případů a komise se kvůli nim nemusela mimořádně scházet ani v budoucnu. Příští zasedání ORK se uskuteční 16. března, kdy už budou mít oba sparťané tresty odpykané.

Na Letné považují jednání ORK za chybné, proto si klub nechá vypracovat na postup komise stanovisko od nezávislé advokátní kanceláře.

Reklama