Hlavní obsah

Sparťané Kadlec a Pekhart milost nedostali, plzeňský Petržela trest vyfasoval

PRAHA

Sparťanští fotbalisté Kadlec a Pekhart od Goldova strahovského tribunálu milost nedostali. Poté, co absentovali v úvodním jarním ligovém zápase na ostravských Bazalech, žádali o prominutí zbytku trestu, který nad nimi disciplinární komise vynesla za exces během soustředění ve Španělku. Marně, takže ani proti Příbrami nastoupit nesmí. Nekopne si ovšem ani plzeňský Milan Petržela, byť z duelu s Hradcem Králové vyvázl bez trestu.

Foto: Milan Malíček

Trio Sparťanů Pekhart,Pamič a Kadlec na Strahově, kde vyslechli verdikt disciplinárky. Kadlec s Pekhartem žádali o milost marně.

Článek

Za šlápnutí na hradeckého Poděbradského sice plzeňský Petržela žádný trest od sudího Hrubeše nedostal, vedení Viktorie, stejně jako Hradce Králové žádalo, aby se kauza nepitvala a nerozebírala, protože o úmyslný faul v žádném případě nešlo, Goldův tribunál nad ním přesto verdikt vynesl.

Šlápnutí plzeňského Milana Petržely na Jiřího Poděbradského z Hradce Králové zachytily v ligovém utkání televizní kamery.foto: repro ČT 4

Petržela v příštím kole na Slovácku nastoupit nesmí a navíc je předvolán na příští sezení disciplinárky. „Shodli jsme, že k disciplinárnímu provinění došlo. Hráč má možnost se na příštím zasedání, kdy se bude projednávat výše trestu, vyjádřit. Obdobně jsme dříve postupovali i v dalších případech hrubého nesportovního chování, například loni na podzim v kauze Tomáše Řepky,“  zdůvodnil verdikt šéf disciplinární komise Jiří Golda.

Sparťanští mladíci Kadlec s Pekhartem, jež trenér Chovanec postavil během soustředění ve Španělsku proti Zenitu Petrohrad, i když je předtím Pražané omluvili z nominace do reprezentační jedenadvacítky, milost nedostali.

„Komise rozhodla tak, jako v obdobných případech po celou dobu jejího trvání. Trest udělený na spodní hranici možné sazby totiž nezmírňuje. Neudělala to ani v jediném případě, kdy dostala žádosti o prominutí zbytku trestu uděleného na spodní hranici. Jen jednou převedla dvě utkání z nepodmíněných na podmíněné. Šlo teplického hráče  Matulu, který však dostal trest zastavení činnosti na osm utkání nepodmíněně, spodní hranice byla v jeho případě šest utkání,“ argumentoval mluvči Goldova tribunálu Jaroslav Kolář.

Reklama

Související témata: