Hlavní obsah

Sparta porazila Příbram 1:0 a stáhla manko na Plzeň na dva body

PRAHA

Na dva body stáhla fotbalová Sparta manko na vedoucí tým ligové tabulky Plzeň. Po sobotní remíze Západočechů na Slovácku si Letenští díky gólu Zemana poradili s Příbramí, nad kterou s námahou vyhráli 1:0. Omluvou jim může být, že jim chyběli Pekhart, Vacek a také Řepka, u něhož nechtěli trenéři riskovat čtvrtou žlutou a tudíž absenci příští sobotu v Plzni.

Foto: Petr Horník, Právo

Léonard Kweuke ze Sparty (vlevo) se snaží odehrát míč před Stanislavem Nohýnkem z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Střetnutí mezi Spartou a Příbramí by mělo mít jednoznačný průběh. I bez Vacka a Pekharta, s trenérem Chovancem na tribuně  a Řepkou, kterého nechal trenér odpočívat, neboť mu hrozila čtvrtá žlutá a tudíž distanc příští sobotu v Plzni, jsou Pražané favoritem na druhou a zápas by pro ně měl být jen otázkou skóre.V prvním poločase to ovšem neplatilo. Sparta několik šanci měla, ale branku nedokázala vstřelit. Teprve v 58. min. se prosadil Zeman, Pražané vytoužený gól konečně dali a zápas nakonec k výhře dovedli.

 Votroci se dočkali výhry

Nedělní program začal pod malšovickými lízátky, kde Hradec Králové přivítal České Budějovice. V prvním poločase měli opticky navrch domácí, ale střelecky se prosadit nedovedli. Jihočeši pozorně bránili a sami vyráželi k brejkům. Největší příležitost votroků zmařil dvě minuty před přestávkou po akci Černého Mišinský.

Až po změně stran domácí přidali a v 53. min. se po penaltě Fischera dočkali zaslouženého vedení. O pět minut později musel ze hřiště hostující Čirkin, takže Jihočeši dohrávali jen v deseti. Byli za to potrestáni, neboť Dvořák zvýšil na 2:0 a výhra zůstala v Hradci.

Za půlhodiny mělo Brno po naději

Po remíze na Slavii chtělo Brno v cestě za záchranou bodovat i v nedělním duelu v Mladé Boleslavi, ale už po půlhodině vzala jeho touha za své. Domácí začali s velkou chutí, vytvářeli si šanci za šancí a střelecky disponovaný Kulič během sedmadvaceti minut rozhodl o jasném vedení 2:0.

Po přestávce koncert Mladé Boleslavi pokračoval. Domácí měli ve všech směrech navrch, přidali další dva góly a Brno bylo na ručník. Nakonec odešlo s pětigólovým debaklem.

 Na Stínadlech Ústí vzdorovalo

Zajímavý zápas vidí Teplice, kde domácí celek přivítal v severočeském derby Ústí, jež má na Stínadlech rovněž náhradní domov. Jasným favoritem je Plíškův celek, který také po necelé půlhodině začal roli plnit. Vondrášek totiž vstřelil vedoucí gól. Jenže Ústí se nevzdalo, bojovalo a ve druhé půli se mu povedlo vyrovnat. Nakonec ale domácí vítěznou branku přece jen zásluhou Mahmutoviče vstřelili a 2:1 vyhráli.

Fotbalová Gambrinus liga - 19. kolo
Pátek
Bohemians - Jablonec 0:1
Branku: 65. Eliáš.
Sobota
Liberec - Slavia 0:2on-line
Branky: 23. Zb. Pospěch, 71. Koreš.
Slovácko - Plzeň 2:2on-line
Branky: 34. Mezlík, 67. Valenta - 1. Bakoš, 82. Jiráček.
Neděle
Hradec Králové - Č. Budějovice 2:0on-line
Branky: 53. Fischer z penalty, 72. Dvořák. ČK: 57. Čirkin (ČB)
Mladá Boleslav - Brno 5:0on-line
Branky: 7. a 27. Kulič, 50. Mendy, 53. Procházka, 81. Chramosta
Teplice - Ústí 2:1on-line
Branky: 26. Vondrášek, 81. Mahmutovič - 53. Krbeček
Sparta - Příbram 1:0on-line
Branku: 58. Zeman

Reklama