Hlavní obsah

Plzeň jede vyplenit Slovácko, pak už následuje šlágr se Spartou

Jarní šlágr fotbalové Gambrinus ligy pomalu klepe na dveře. Vedoucí Plzeň přivítá v sobotu 12. března druhou Spartu. Ještě předtím však oba rivalové musí zvládnout zápasy 19. kola. Zatímco Sparta v neděli hostí Příbram, která na Letné ještě nikdy nevyhrála, Viktoria nastoupí v sobotu na horké půdě v Uherském Hradišti. Se Slováckem už Plzeň neprohrála pět let a znovu si jede pro tři body.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky

Článek

Klid před Spartou, pro ten si fotbalisté Plzně jedou na Slovácko. „Budu přát soupeři, aby hrál ofenzivně a uvidíme, zda na to najdeme protizbraň. Po prohře s Bohemians pro ně bude druhý zápas možná klíčový z pohledu, jak se bude dále vyvíjet zbývající část sezóny. Na druhou stranu i my víme, oč hrajeme, je to pro nás důležitý zápas,“ avizuje trenér Pavel Vrba, jehož tým má čtyřbodový náskok na Spartu.

Lídr tabulky se musí obejít bez reprezentanta Petržely. Bývalý hráč Slovácka šlápl na hradeckého Poděbradského a disciplinárka mu zastavila činnost. Ukázat se tak musejí další zkušení hráči.

„Velice mě překvapilo, že Slovácko minulý týden prohrálo doma s Bohemkou. Čekal jsem, že udělají tři body. Mohou spoléhat na výbornou atmosféru, skvělé fanoušky a jejich hra v domácím prostředí má velkou kvalitu, což nám ukázali v loňské sezóně,“ připomíná David Limberský.

Ferenc Róth z Bohemians 1905 bojuje o míč s plzeňským Davidem Limberským (vlevo).foto: Právo/Petr Horník

Pozor si dají hlavně na Švancarau

Viktoriáni moc dobře vědí, že Slovácko těží především ze střelecké produktivity útočníka Švancary. „V posledních zápasech nám dal čtyři branky, takže ho budeme muset eliminovat. Jsem přesvědčen, že trenér nám dá pokyny, jak se mu věnovat,“ říká Limberský.

Na podzim Plzeň vyhrála doma vzájemný zápas 3:0 a také venku je favoritem. „Myslím, že nás čeká podobný soupeř jako Hradec. S tou domácí porážkou asi nepočítali, takže to budou chtít dohnat. Mají výborné publikum, hezký stadión, určitě to bude hodně těžké,“ předpokládá brankář Roman Pavlík.

Slovácko má náskok čtyř bodů na předposlední Brno a nerado by spadlo na příčky bezprostředně ohrožené sestupem. „Musíme si vzít příklad z posledního výkonu Hradce - hrát proti Plzni odvážně a bez respektu. Pro nás by mělo být motivací dokázat, že naše vstupní jarní prohra neodpovídá reálné situaci,“ přeje si kouč Miroslav Soukup.

Reklama

Související témata: