Hlavní obsah

Eden je pro Jablonec opravdovým rájem, jeho exslávisté „doma“ řádí

PRAHA

Je jim jedno, jestli tady hrají proti Slavii, nebo Bohemce. Fotbalisté Jablonce si v pražském Edenu tak jako tak počínají jako doma. Důvodů může být více, kouč Komňacký se však rozhodně může spolehnout na motivaci armády svých exslávistů. Ti si moc dobře uvědomují, že mohli být v Synot Tip areně dodnes doma, a tak se chtějí pokaždé předvést. Daří se jim to nadmíru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jablonecký Marek Jarolím (vlevo) patří k hráčům, kteří jsou v Edenu jako doma.

Článek

Každý další zápas v Edenu je motivuje. Slavii tu na podzim porazili 3:0, Bohemku v pátek večer 1:0. Rozhodující gól Jablonce dal obránce Pavel Eliáš, pochopitelně exslávista. Těch se ostatně v barvách týmu ze Střelnice tentokrát představilo hned sedm!

„Vyrůstal jsem tady, ve Slavii jsem byl od deseti do osmnácti let. Proto mě vždy potěší, když si můžu zahrát na tomhle hezkém stadionu,“ liboval si autor gólu. „V Jablonci je nás opravdu hodně bývalých slávistů, ale těžko říct, jestli se nám tu daří proto, že se tu cítíme skoro jako doma. Každý zápas v Edenu si rozhodně užíváme,“ líčil Eliáš.

Jeho tým vyhrál v Synot Tip Areně potřetí za sebou. „Tři zápasy - tři výhry a skóre 7:0... Cítím, že hráči sem jezdí rádi, prostředí je pro ně svátečnější než jinde. A že tady někteří z nich působili, může hrát roli. Ale ne zase tak podstatnou. Jistě, vzpomenou si na minulost, jinak je to ovšem pro ně zápas jako každý jiný,“ myslí si trenér František Komňacký.

Jablonec ukončil klokanům sérii čtyř ligových výher a sám se naopak může pochlubit již pěti vítěznými duely v řadě. „Teď máme doma Hradec, pak jedeme na Slovácko, tak snad bude naše série ještě pokračovat,“ usmíval se Eliáš.

Severočeši se před víkendem posunuli v ligové tabulce na třetí místo před Olomouc. Tato příčka by jim zaručila návrat do pohárů. „Loni jsme v Evropě vyhořeli, takže od té doby o pohárech nerad mluvím. Jsme však ve hře jak v lize, tak v domácím pohá-ru, tak proč šance nevyužít? Stavíme to před hráče tak, že máme možnost pohárového reparátu,“ řekl Komňacký.

Reklama

Související témata: