Hlavní obsah

Slávista Kuka se stal ředitelem vlastníka fotbalového stadionu v Edenu

PRAHA

Bývalý reprezentační útočník Pavel Kuka se v pátek stal novým ředitelem společnosti E Side Property Limited, která je vlastníkem fotbalového stadionu v Edenu. Jeho prvořadným cílem v nové funkci je co nejčastěji přivést do Synot Tip arény národní tým, s chystanou změnou slávistického majitele prý Kukův příchod do E Side nesouvisí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Kuka se stal ředitelem společnosti společnosti E Side Property Limited

Článek

Kuka se bude v nové pozici starat hlavně o fotbalové aktivity E Side. Bude například komunikovat s kluby, které hrají v Edenu - se Slavií a Bohemians 1905. "Samozřejmě budu chtít co nejvíce napomoci fotbalu. Chceme přivést do Edenu co nejvíc akcí a prvořadý je národní tým," řekl  Kuka.

Z toho důvodu se společnost E Side v minulém týdnu stala členem Českomoravského fotbalového svazu. "Svaz má spousty členů a mezi ně teď patří i E Side, který spolupracuje s dvěma ligovými kluby. Chce být partnerem pro ČMFS, takže je poměrně logické, že se stal členem svazu," podotkl Kuka.

S očekávaným příchodem nového vlastníka do Slavie prý přihláška E Side na svazu ani Kukův nástup do nové funkce nesouvisejí. V minulých dnech se přitom v médiích spekulovalo, že právě E Side by se mohl stát majitelem vršovického klubu. "Spekuluje se o spoustě věcí. Nic z toho nemá žádný reálný základ, Slavia a E Side jsou dva samostatné subjekty," prohlásil Kuka. "Co bude v budoucnu, to nikdo neví. Slavia se nachází v určité situaci a hledá určitě nejlepší řešení," řekl.

Věří, že se Slavia z problémů dostane a že opět bude hrát na špičce ligy. "Klub prožil možná i daleko horší situace a zvedl se. Sportovně má Slavia daleko větší kvalitu, než na jakém místě v tabulce teď hraje," mínil Kuka. "Je i v našem zájmu, aby klub tuto situaci vyřešil," uvedl dvaačtyřicetiletý bývalý reprezentant.

Po skončení profesionální kariéry zůstal Kuka u fotbalu  v roli funkcionáře. V Příbrami pracoval jako generální ředitel, na Žižkově byl potom sportovním ředitelem.  "Teď mě čeká trochu jiná práce, ale jsem rád, že je pořád hodně blízko fotbalu. Svou roli při rozhodování samozřejmě hrál i můj vztah k prostředí slávistického stadionu," dodal Kuka.

Reklama