Hlavní obsah

Pohřbil jsem zápas, kál se plzeňský Rezek po plichtě na Slovácku

Čestmír FolkPrávo

Fotbalisté Plzně v honbě za mistrovským titulem v sobotu jen remizovali v Uherském Hradišti 2:2 se Slováckem. Vyrovnávací branku vstřelil osm minut před koncem střídající Jiráček a pak dokonce ještě dopravil míč do sítě i Kolář, avšak asistent sudího Moudrý signalizoval hlavnímu rozhodčímu Mikelovi postavení mimo hru.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Plzeňský Jan rezek (v červeném) ukrývá hlavu v dlaních mezi hráči Slovácka.

Článek

„Mám informace, že můj gól měl platit. Pokud to pomezní posoudil špatně, je to velká chyba,“ říkal bezprostředně po utkání zklamaný plzeňský záložník Daniel Kolář. „Až na konci soutěže se ukáže, jak velkou ztrátou plichta na Slovácku byla. Mohli jsme vyhrát, ale na druhou stranu i bod z cizího hřiště se počítá,“ přemítal.

Smutným hrdinou střetnutí byl další plzeňský středopolař Jan Rezek, jenž v 64. minutě zahodil za stavu 1:1 pokutový kop a z protiútoku vstřelili Moravané naopak vedoucí branku. „Na penaltu jsem si věřil, domluvil jsem se tudíž s Pavlem Horváthem, že ji kopnu. Bohužel jsem to provedl strašidelně a pohřbil jsem vlastně zápas. Moc mě to mrzí. Byl to klíčový okamžik utkání. Ještěže jsme aspoň vyrovnali. Je to ovšem hlavně moje velká chyba, že jsme nevyhráli,“ kál se Rezek.

Vrba chtěl Horvátha

Prý nezaregistroval, že před exekucí křičel trenér Vrba ze střídačky, aby se penalty ujal kapitán Horváth. „Pavlovi jsem totiž věřil víc. Jenže mě kluci neposlechli. Budu si muset s nimi o tom promluvit,“ plánoval plzeňský kouč Pavel Vrba, k němuž se rovněž doneslo, že Kolářův gól měl být uznán. „Doufám, že to bude pro novináře příští týden hlavní téma,“ očekával.

Svůj tým Vrba pochválil za výkon v úvodních a závěrečných pětadvaceti minutách. „Mezitím byli naopak lepší domácí. Oproti jarní premiéře s Hradcem jsme ale rozhodně hlavně v ofenzivě zahráli lépe,“ tvrdil.

Valenta si řekl, že chybu napraví gólem

Přestože fotbalisty Slovácka dělilo od vítězství pouhých osm minut, jejich kouč Miroslav Soukup označil získaný bod za víc než zlatý. „Nemohu být s plichtou nespokojen, protože jsme opět nezvládli závěr zápasu. Podepsala se na tom i vynucená střídání Korduly a Ondřejky. Marně si ale lámu hlavu, proč jsme vstoupili do střetnutí tak nekoncentrovaně a hned z první standardky jsme inkasovali. Měli jsme štěstí, že jsme po půlhodině neprohrávali mnohem vyšším rozdílem než 0:1. Závěr prvního a úvod druhého poločasu jsme ale naopak byli lepším mužstvem,“ hodnotil Soukup dramatické střetnutí.

Nejšťastnějším mužem na uherskohradišťském stadiónu byl v sobotním podvečeru domácí záložník Jiří Valenta. Zavinil totiž penaltu, ale hned vzápětí strhl vedení na stranu Slovácka.

„Snažil jsem se při standardní situaci pokrýt Koláře, avšak letící balón mě spadl na ruku. Rozhodně jsem jí nehrál úmyslně, ale dostal jsem spoustu esemesek, že se asi pokutový kop pískat měl. Spadl mně velký kámen ze srdce, když Mira Filipko Rezkovi penaltu vyrazil. Hned jsem si řekl, že musím svoji chybu napravit gólem. Zvlášť když jsem viděl před penaltou i žlutou kartu a nebudu moci za týden nastoupit proti Ústí. To, že se mně povede skórovat hned z protiútoku, jsem ale samozřejmě absolutně netušil. Jsem za to strašně rád. Doma bychom měli sice bodovat naplno, avšak s favorizovanou Plzní, jíž moc přeju titul, musíme i bodík brát,“ mínil Valenta.

Reklama

Související témata: