Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 2:0Olomouc přehrála ostravský Baník a vrátila se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Janotka (penalta) 1 : 0
81. Přikryl 2 : 0

Petr MarekSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalisté Olomouce zvítězili na domácím stadiónu v dohrávce 19. kola první fotbalové ligy nad Ostravou 2:0 a v tabulce se dostali na třetí příčku. První gól zápasu vstřelil Janotka z penalty, druhý přidal Přikryl.

Foto: Vladislav Galonek, ČTK

Tomáš Marek z Baníku Ostrava (vlevo) drží za ruku olomouckého Tomáše Hořavu, kterého ještě brání Adam Varadi.

Článek

Domácí začali hodně aktivně, ale protože chyběla finální přihrávka, k zakončení se příliš často nedostávali. Jednou z mála výjimek byla střela Šultese z 20 metrů, s níž však gólman Daněk neměl nejmenší problémy.

Baník na Hané vesměs jen bránil a to často za pomoci faulů, kterými kouskoval hru a výrazně tak Sigmě stěžoval útočné snažení.

Klíčový okamžik zápasu přišel v 31. minutě, kdy veterán Bolf rychlostně nestačil na unikajícího Šultese, fauloval ho na hranici pokutového území a sudí přes protesty hostujících hráčů bez váhání nařídil penaltu, kterou Janotka bezpečně proměnil.

V podobné situaci se Bolf ocitl i ve 42. minutě. Tentokrát stáhl za dres Doležala, avšak těsně před šestnáctkou a tak Hanáci zahrávali „jen“ přímý kop. Postavil se k němu rovněž Janotka, ale Daněk si, byť s problémy, poradil.

Druhý gól přidal až Přikryl

Po přestávce Sigma ještě přidala na důrazu, rychlosti a zvýšila tlak. Blízko gólu byli především Doležal v 54. a Navrátil v 56 minutě. Ani jeden však skvělé přihrávky Hořavy a Janotky nedokázali zpracovat a tak na Andrově stadiónu nezahřmělo. Další tutovku spálil v 76. minutě po rychlém brejku Hořava.

To již v době, kdy se Baník vrhl vše do útoku a snažil se vyrovnat. Sigma však v obraně chybu neudělala a naopak ještě udeřila. V 81. minutě pálil téměř od brankové čáry Janotka, Daněk jeho bombu vyrazil jen před Přikryla a ten míč pohodlně vrátil do sítě.

Čtyři minuty před koncem pak mohl utkání zdramatizovat Hušbauer, ale Drobisz ho vychytal a tak se skóre již neměnilo.

19. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 32. Janotka z pen., 81. Přikryl. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Štěrba. ŽK: Hořava, Škerle, Ordoš - Bolf, Frejlach, Lukeš, Neves. Diváci: 6708.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Šultes (72. Ordoš), Navrátil (61. Přikryl), Doležal (84. Tomeček). Trenér: Psotka.
Ostrava: Daněk - Varadi, Bolf, Neves, Šmejkal - Hušbauer, Marek (64. Greguš) - Šenkeřík, Lukeš, Frejlach - Zeher (60. Fantiš). Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: