Hlavní obsah

Horváth před Spartou: Přijede Šulc, změří špunty a seberou nám dvanáct bodů

PLZEŇ

Zářez na Slovácku na nich skoro žádné stopy nezanechal. Fotbalisté Plzně jsou před sobotní bitvou se Spartou v pohodě. Na úterní tiskové konferenci převládaly úsměvy. I trenér Pavel Vrba párkrát vyprskl smíchy po hláškách kapitána Horvátha.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth (vlevo) na tréninku před zápasem se Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Přece se nebudeme věšet, že jo,“ zlehčoval situaci věčný šprýmař Pavel Horváth. Když se včera ráno blížil autem ke stadiónu ve Štruncových sadech, z jednoho plzeňského rádia slyšel: „Jen počkejte. V sobotu přijede Šulc, změří nám špunty a seberou nám dvanáct bodů,“ citoval parafrázi jednoho z moderátorů na ředitele hokejové extraligy, který několik týmů potrestal bodovými odečty za chyby v registracích. Včetně toho z Plzně. „Doufám, že budeme mít špunty v pořádku,“ culil se kapitán.

Pětatřicetiletý ostřílený kozák se z blížícího šlágru rozhodně neklepe. „Asi se zhroutím až na hřišti,“ přiznal s humorem sobě vlastním. „Prostě jsem v klidu. Možná je to věkem, ale nemám žádné bezesné noci. A určitě budu spát dobře i z pátku na sobotu,“ prozradil bývalý sparťan, který se s letenským klubem nerozešel v dobrém.

Na Spartu nemá pifku

„Nemám na Spartu žádnou pifku. Až skončím s fotbalem, jednou jí třeba budu fandit. Ale jen v pohárech…“ Je téměř jisté, že v sobotu bude beznadějně vyprodáno. Už včera zbývalo jen pár lístků. „Jen Pavel si jich vzal asi sto třicet,“ podíval se na Horvátha generální manažer Adolf Šádek. „Holt jsem si za těch dva a půl roku, co jsem v Plzni, udělal hrozně známých. Hlavně za poslední půlrok,“ mrkl klíčový záložník.

Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth (v pokleku) na tréninku před zápasem se Spartou.foto: Právo/Milan Malíček

Kdyby v sobotu na Slovácku vyfasoval čtvrtou žlutou, proti Spartě by nehrál. „Dával jsem si majzla. Neběhal jsem tak rychle jako normálně, abych nebyl moc v soubojích,“ usmíval se Horváth. Kartu by si asi vykoledoval, kdyby na hřišti komentoval ofsajdový zářez při gólu Koláře. „Kdybych byl lépe postavený a viděl to, tak proti Spartě nehraju,“ přiznal. „Mně z toho bylo hrozně hned při utkání. Takhle by to snad neposoudil ani nevidomý. Tudíž nějakou omluvu komise rozhodčích nebereme,“ řekl Šádek.

Plzeňští včera naposledy předstoupili před zástupce médií, teď už chtějí mít klid na přípravu. Tréninky budou od středy zavřené. „Rozhodl jsem to já. Nikde jinde jsem nezažil, aby si při trénincích mohl kdokoli volně špacírovat na stadiónu a dívat se na nás. Teď chceme být prostě uzavření a neklepat se, jestli někdo sleduje třeba nácvik standardních situací. Lidé musí pochopit, že o něco jde,“ vysvětlil kouč Vrba.

Reklama

Související témata: