Hlavní obsah

Hradecký Klapka se už těší na nedělní duel s bývalými spoluhráči z Jablonce

Fotbalista Filip Klapka prošel během své ligové kariéry pouze Hradcem Králové a Jabloncem a právě tyto dva týmy se střetnou v nedělním utkání 20. kola první ligy. Hradecký záložník se pokusí pomoci Východočechům ukončit pětizápasovou vítěznou sérii jabloneckých fotbalistů, s nimiž je stále v úzkém kontaktu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hradecký Filip Klapka v bolestivé grimase po souboji v utkání s Plzní.

Článek

"V Jablonci jsem pár sezón prožil a bude pro mě určitě zvláštní nastupovat proti klukům, s nimiž jsem trénoval. S některými kluky jsem stále ve spojení. S Lubošem Loučkou jsme si volali v pondělí a nějaké to špičkování samozřejmě proběhlo," prozradil devětadvacetiletý Klapka, který právě s Loučkou bude svádět souboje ve středu hřiště.

"Každý bod pro nás je plus"

Po poslední výhře nad Českými Budějovicemi má Hradec na deváté příčce náskok pět bodů na sestupové pozice. "Do Jablonce tak jedeme bez nervů. Hlavní úkol jsme si splnili doma s Budějovicemi a důležitější zápas nás čeká příští týden doma s Příbramí. V Jablonci můžeme být uvolnění a každý bod pro nás bude jen plus," uvedl Klapka.

V Jablonci působil šest let, z toho dva a půl roku pod současným trenérem Františkem Komňackým. Přesto Hradec jeho zkušenosti s hrou soupeře příliš nevyužije. "My máme soupeře tak nastudovaného, že to ani není třeba. S Filipem jsme se bavili jen o určitých maličkostech. Z jeho strany nešlo o žádný velký rozbor," řekl trenér Hradce Václav Kotal.

To jablonecký kouč Komňacký ví, že právě od Klapky hrozí jeho týmu nebezpečí. "Filip tu prožil řadu let a má tu hodně kamarádů. Určitě budu své hráče nabádat, aby si na něj dali pozor, protože je v mezihře hodně nebezpečný. Navíc bude mít určitě zvýšenou motivaci," tuší Komňacký.

Reklama

Související témata: