Hlavní obsah

Nedvěd kope už jen s prezidentem Juventusu a věří, že Plzeň může být mistrem

Oblékal dres Plzně i Sparty a na dálku bude samozřejmě sledovat jejich vzájemný sobotní duel. Pavel Nedvěd si užívá života po ukončení fotbalové kariéry. Je členem představenstva Juventusu, v němž strávil osm sezón. Grande Paolo je zároveň ambasadorem plzeňského projektu „Naplníme stadión“ a pro klubové stránky Viktorie poskytl rozhovor, jehož zkrácenou verzi uvádíme.

Foto: ČTK/AP

Pavel Nedvěd při svém loučení s fanoušky Juventusu Turín

Článek

Neláká vás alespoň občas znovu vyběhnout na zelený pažit a zatrénovat si s fotbalisty Juventusu?

Ne, neláká. Už by to byl asi problém vyrovnat se mladším hráčům. Chodím si zahrát jen pro radost jednou týdně společně s prezidentem Juventusu a dalšími kamarády z Turína.

Co tedy děláte ve chvílích, kdy nemáte pracovní povinnosti v klubu?

Řeším obyčejné lidské starosti a povinnosti. Vozím děti do školy, chodím nakupovat a podobně. Navíc jsem teď začal vést fotbalový kroužek pro děti ze školy našeho syna, takže se nenudím.

V Plzni jste se byl podívat na Memoriálu Josefa Žaloudka, pod jehož vedením jste fotbalově vyrůstal. Jak na slavného plzeňského trenéra vzpomínáte?

Samozřejmě mám hezké vzpomínky. Byl to v podstatě můj druhý táta a připravil mě na další fotbalový život. Pro můj další růst udělal hrozně moc.

Jaký je vlastně váš vztah k západočeskému městu nyní?

Stále stejný. Sleduji výsledky plzeňských fotbalistů a také hokejistů a držím jim pochopitelně palce.

Co si myslíte o tažení Viktorie?

Podzim jim vyšel náramně, ale stále je to jen polovina soutěže. Ta druhá, určitě těžší, je ještě čeká.

Líbí se vám fotbal, který nyní Viktorka předvádí?

Ano, líbí. Plzeňští během podzimu předváděli suverénně nejpohlednější fotbal ze všech a navíc s ním i získávali body. Teď ještě, aby jim to vydrželo co nejdéle.

Který z plzeňských fotbalistů vás nejvíce upoutal svými výkony?

Asi Petržela s Rezkem, Kolářem a Horváthem. Myslím, že především oni táhli mužstvo svými výkony nahoru.

Myslíte, že může Viktoria v lize dokráčet až k té nejvyšší metě?

Proč by nemohla? Na podzim také nikdo nečekal, že se bude tak dařit a výsledkem bylo první místo. Na jaře to bude o to těžší, že soupeři se budou chtít proti prvnímu mužstvu tabulky vytáhnout a hráči tak budou pod tlakem, na který dosud nebyli zvyklí. Když každý očekává, že budete jen vítězit, hraje se velice těžce. Pokud se s tím dokážou plzeňští hráči vyrovnat, mají šanci dotáhnout svou jízdu až do konce a získat titul.

Reklama

Související témata: