Hlavní obsah

Viděl díru u Řepkovy hlavy. Horváth tam zamířil, trefil výhru a zase přiblížil Plzeň titulu

PRAHA

Ještě že na sparťanskou bránu neviděl. „Spíš že jsem si všimnul díry u Řepkovy hlavy,“ oponoval plzeňský kapitán Pavel Horváth. Po čtvrthodině si v šlágru šlágrů stavěl balón, tři tyče, mezi nimiž stál letenský Blažek, jen tušil, o postavení sparťanského brankáře si nechal od spoluhráčů vyprávět. „Že prý není uprostřed, ale blíž k jedné tyči. Tak jsem počkal, kam si ve sparťanské zdi stoupne Řepa a zkusil to kolem jeho hlavy,“ líčil Horváth trefu, kterou porazil Pražany a znovu umocnil mistrovské naděje své Plzně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Horváth byl hlavní postavou sobotního šlágru. Jeho gól zaručil Plzni vítězství nad Spartou.

Článek

Parádní trefa. Fotbaloví gurmáni bez rozdílu vyznání a klubové příslušnosti by si ji měli umět vychutnat. Balón z Horváthovy kopačky razítkující břevno a dopadající těsně za brankovou čáru.

Přesto v první chvíli nikdo nejásal. Ani narvané plzeňské ochozy, ani samotný Horváth. „Sám jsem nebyl přesvědčený, zda míč spadl za čáru. Teprve když jsem se podíval na pomezního, mohl jsem začít slavit,“ přiznával plzeňský kapitán, že i on trnul chvíli v nejistotě.

Brankář Sparty Jaromír Blažek marně plachtí vzduchem, na střelu Pavla Horvátha z Plzně je krátký.foto: Právo/Milan Malíček

Zase tak dlouho netrvala, protože pomezní ke středové čáře ukázal a Pražané ani příliš neprotestovali. „K čemu by to bylo? Jen bychom si třeba vykoledovali další žluté karty. I tak jsme jich schytali dost. Hlavně jsme však měli pětasedmdesát minut na to, abychom s výsledkem něco udělali,“ doznával sparťanský stoper Erich Brabec, že letenské řady žádný vztek, zloba, natož pak pocit křivdy a ublížení nezaplavil.

Ani nemohl, když jeho Sparta hrála v Plzni špatně. Do přestávky vyloženě, po změně stran jen o trochu líp. „Opravdu velice průměrný výkon. Však jsme svou „spokojenost“ hráčům o přestávce patřičně tlumočili,“ sarkasticky glosoval vystoupení svého týmu trenér Martin Hašek, neboť distancovaný Chovanec musel na tribunu a promlouvat zase nesměl.

Jen počítal, že jeho mančaft už zase ztrácí na Plzeň pět bodů a je tudíž znovu v situaci, v níž se už zmítal. „Zatím se naše ztráta neustále zmenšovala, teď naopak narostla, což je pro nás nový prvek. Jsem ale přesvědčen, že začneme zase vyhrávat. Samozřejmě pokud budou hráči podávat jiné výkony než v Plzni. Ani jeden z nich neodvedl standardním výkon, pouze Řepka hrál to, co jsme od něho čekali,“ pravil rozčarovaný Hašek.

Kapitán Sparty Tomáš Řepka (vlevo) a kapitán Plzně Pavel Horváth.foto: Právo/Milan Malíček

Nebetyčný rozdíl od plzeňského Pavla Vrby. Navenek nezářil, vítězoslavné úsměvy nerozhazoval, spokojenost umně tajil. Ale měl ji v sobě. „Jasně, v boji o titul znamená tahle výhra hodně. Ale všechno je hrozně daleko a na nějaké rozhodnutí je příliš brzo, protože se bude hrát ještě o třicet bodů,“ pravil věcně.

„A nám z toho plyne, že jich po sobotní prohře musíme získat o šest víc než Plzeň,“ uvědomil si sparťanský kouč Martin Hašek, že mistrovská matematika je vlastně prostá. I v Plzni ji ovšem ovládají. „Kdo je teď největším favoritem na titul? Plzeň, Sparta, Jablonec, Olomouc a...“ začal vypočítávat plzeňský trenér Pavel Vrba, i když si dobře uvědomuje, že po parádní Horváthova trefa mistrovské ambice jeho týmu zase o něco víc umocnila.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice