Hlavní obsah

Slavia porazila Teplice a poprvé od konce října doma vyhrála

PRAHA

Konečně, oddechli si sešívaní. Fotbalisté Slavie dokázali po téměř pěti měsících vyhrát domácí ligový zápas. Proti Teplicím hráli s chutí, byli aktivnější a na rozdíl od mizerného podzimu dokázali dávat góly. O dva se postaral Jarolím, další přidali Pospěch a Milutinovič. Jedinou trefu Teplic si připsal Mahmutovič. Naděje hostů na bodový zisk žila po jeho snížení jen pět minut, nakonec podlehli 1:4.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávistický útočník Zbyněk Pospěch se raduje z branky do teplické sítě.

Článek

Potvrdit nečekaný bodový import z Liberce, to byl jasný úkol slávistů v utkání s Teplicemi. A konečně vyhrát doma, protože v Edenu se sešívaní naposledy radovali 24. října, když ve 13. kole rozstříleli České Budějovice 4:0. V tabulce domácích zápasů tak Slavii patřilo předposlední místo se stejným ziskem devíti bodů jako poslední Ústí...

Hned na úvod se směrem k Vaniakovi vydal osamocený teplický hrot Mahmutovič, svůj průnik však zakončil střelou vysoko nad. Slávisté se pak především díky aktivitě svého kapitána Kisela chopili aktivity. K šancím se prodírali obtížně, Čelůstka střílel z velké dálky a navíc nepřesně. Ani průniky po stranách k vážnějšímu ohrožení Slavíkovy branky nevedly a další Čelůstkův dalekonosný pokus skončil ve 20. minutě těsně nad břevnem. Poté se střelecké aktivity chopil další obránce Trubila. Během pár minut vypálil hned třikrát, ani jeho pokusy se však neujaly.

Zbyněk Pospěch v dresu Slavie střílí gól do teplické sítě.foto: Právo/Milan Malíček

To uragán po půlhodině hry už měl jiný efekt! Nejdříve si za obranu zaběhl Pospěch, přehodil si brankáře a míč s důrazem, který útočníkům Slavie chyběl celý podzim, dotlačil do sítě. Jen dvě minuty poté se míč ve vápně odrazil k Jarolímovi a záložník poslal balon nekompromisně do sítě. A hned v další minutě trefil Hora břevno, takže Teplice byly zralé na pěkně dlouhý oddechový čas... Až v závěru poločasu se hosté dostali k několika standardkám, jimiž nápor červenobílých utlumili.

Teplický kouč Plíšek brzy po přestávce dvakrát střídal, aby se pokusil zápas zachránit. A Severočeši se kontaktního gólu opravdu dočkali. Ve chvíli, kdy po tvrdém souboji se Smejkalem ležel na zemi Janda a domácí se dožadovali přerušení hry, se Mahmutovič trefil přesně k tyči. Naděje Teplic na zvrat ovšem žila jen pět minut. Pak se po přímém kopu Koreše ke své druhé trefě protlačil Jarolím a Pražané znovu vedli o dva góly.

To bylo na Teplice příliš, Slavia si už dlouho očekávané vítězství pohlídala. A kdyby jen to - v závěru ještě střídající Milutinovič zaskočil Slavíka a zdálky mu poslal do sítě čtvrtý pozdrav.

Slavia Praha - FK Teplice 4:1 (2:0)
Branky: 34. a 66. L. Jarolím, 32. Pospěch, 89. Milutinovič - 61. Mahmutovič. Rozhodčí: Matějek - Ubias, Košec. ŽK: Janda - Čajič. Diváci: 6898.
Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Hora, Janda (69. M. Černý), L. Jarolím, Koreš (81. Milutinovič) - Kisel - Pospěch (76. Vlček). Trenér Michal Petrouš.
Teplice: Slavík - Matula, Smejkal, Hošek, Rosa (77. Jungr) - Čajič - Verbíř (54. Vondrášek), Lácha (57. Kalivoda), Vachoušek, Mareš - Mahmutovič. Trenér Jiří Plíšek.

Reklama

Související témata: