Hlavní obsah

Darebný výkon, hartusil teplický Plíšek po výprasku na Slavii

Až příliš snadnou kořistí pro Slavii byli v neděli fotbalisté Teplic. V Edenu utržili debakl 1:4 a vlastně jen pět minut po Mahmutovičově gólu mohli pomýšlet na bodový zisk. Marodkou oslabený tým neměl svůj den, kouče Jiřího Plíška navíc namíchl přístup hráčů. „Darebný výkon,“ nebral si trenér servítky. Po remíze v Budějovicích a výhře nad Ústím tak Teplice na jaře poprvé nebodovaly.

Foto: Milan Malíček, Právo

Teplický Mareš (vpravo) v souboji se slávistou Dostálem.

Článek

Tepličtí se mají v týdnu na co těšit. Vystoupením na Slavii pěkně vytočili svého trenéra. „Jsem teď plný emocí, protože jsme si zápas prohráli svým darebným výkonem. Především v první půli nás soupeř předčil úplně ve všem. Hlavně v nasazení. Z mých hráčů nemohu vyzdvihnout nikoho, naopak mě jich hodně zklamalo,“ neskrýval Jiří Plíšek po zápase své roztrpčení.

„Rozhodly dvě triviální situace, kdy jsme propadli u dvou přímých kopů soupeře snad z poloviny hřiště. A třetí gól byl také po standardce. To se nesmí stávat,“ kroutil Plíšek hlavou. „Do druhé půle jsme šli s tím, že nemáme co ztratit. Povedlo se nám zápas aspoň zdramatizovat, ale hra hop nebo trop na tři obránce už k ničemu nevedla.“

Teplický gólman Slavík už byl překonán, zachránilo ho břevno.foto: Právo/Milan Malíček

Janda ležel, Mahmutovič pádil k brance

Jediný gól daly Teplice ve chvíli, kdy domácí Janda ležel po ostrém střetu se Smejkalem na trávníku a domácí se dožadovali přerušení hry. „Jasný šprajc - a ještě z toho dostaneme gól!“ stěžoval si Petr Janda, který pak kvůli zraněnému kotníku za pár minut odstoupil. „Kdybych si ho všiml, možná bych sám míč do autu zakopl. Ale byl jsem rozběhnutý, už jsem před sebou měl jen míč a branku,“ líčil Aidin Mahmutovič, autor gólu.

Rovněž teplický kanonýr byl pěkně naštvaný. „Můj gól je na nic, skóre mluví za vše... Hráli jsme špatně, dělali taktické chyby. Máme velké hráče, přitom jsme tři góly dostali ze standardek. Na tom musíme zapracovat,“ shodoval se s trenérem.

Severočechy oslabila rozsáhlá marodka, na Slavii jim chybělo hned sedm zraněných hráčů. V základní sestavě se tak poprvé v ligovém zápase objevil devatenáctiletý odchovanec žlutomodrých Patrik Lácha.

Reklama