Hlavní obsah

Chceme formu udržet i nadále, říká jablonecký gólman Špit

Josef PešoutSport.cz

Na jaře ještě neinkasoval a stejně jako jeho spoluhráči i brankář Michal Špit se raduje z toho, že fotbalový Jablonec má za sebou fantastický vstup do jara v podobě tří vítězství při souhrnném skóre 11:0. „V našich silách je formu udržet i nadále, abychom uhájili třetí místo v tabulce,“ řekl zkušený gólman v rozhovoru pro Sport cz.

Článek

Jaké máte pocity po senzační výhře nad Hradcem Králové 7:0?

Sehráli jsme nevídaný zápas, od první do devadesáté minuty jsme si počínali velice zodpovědně při hře v poli a hlavně pak efektivně v koncovce. Dát sedm gólů v ligovém utkání, to se nestává každý týden. Vzpomínám si, že jsme asi před třemi lety nastříleli Zlínu šest branek, ale bilance proti Hradci to ještě předčila.

Bylo příjemné sledovat z branky ofenzivní smršť celého týmu?

Určitě. Kluci potvrdili, že mají velké kombinační schopnosti a jak jsem říkal, mimořádná byla střelecká úspěšnost.

Čekal jste takhle famózní start do jara?

Příprava nebyla zrovna oslnivá, ale chytli jsme formu v pravý čas.

Jak se vám chytá za současnou jabloneckou obranou?

Nejvíc mě těší, že neděláme chyby v defenzivě. A to nastupujeme v trochu odlišném složení obranné řady, než předtím. Ale nezáleží na tom, kdo z kádru je zrovna v sestavě, pracujeme jako tým.

Vyhráli jste šestkrát v řadě. Může tato série pokračovat?

Bylo by to hezké. Na stadiónu Slovácka, kam jedeme v příštím kole, se dá také hrát o vítězství.

Poslední výsledky mohou svádět k optimistickým úvahám, že by se vám mohlo povést dohánět v tabulce i druhou Spartu. Jak to vidíte?

Je to otevřené. Sparta má pořád zvuk, kdežto my jsme oproti ní stále jen provinčním klubem. Nic to ale nemění na našich plánech, že ji zkusíme potrápit. Chceme především uhájit aktuální třetí místo a hodně bude záležet na našich zápasech s dalšími adepty, tedy s Olomoucí a Mladou Boleslaví. Samozřejmě nás nejvíc prověří duely se Spartou a Plzní.

Reklama

Související témata: