Hlavní obsah

Ostrava - Ml.Boleslav 1:0Varadi rozhodl o výhře Baníku a Kulič ukázal, co je to fair play

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Varadi 1 : 0

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava po porážkách se Spartou a v Olomouci letos poprvé zvítězili. V pondělní dohrávce 20. kola porazili 1:0 Mladou Boleslav, o tři body se zasloužil Adam Varadi trefou ve 13. minutě. Boleslav tak na jaře poprvé inkasovala a propásla šanci dotáhnout se v tabulce na čtvrtou Olomouc. Středočeši dohrávali utkání v deseti a po čtyřech letech opouštěli Bazaly s prázdnou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava (zleva) Tomáš Frejlach, Lukasz Zejdler a Antonín Fantiš oslavují vstřelený gól v duelu s Mladou Boleslaví.

Článek

„Chlapci začali velmi dobře. Šli do soupeře, jak jsme si v kabině slíbili,“ poznamenal trenér Karol Marko. „Ve druhém poločase jednobrankové vedení bránili. Po dvou prohrách v řadě není se co divit, že se báli, aby o výhru nepřišli.“ Kouče Baníku potěšilo, že jeho svěřenci závěr utkání zvládli takticky, třebaže v sestavě chyběli hned tři zkušení hráči Bolf, Lukeš a Marek.

Při jejich absenci dostal kapitánskou pásku poprvé Adam Varadi. „Bylo to moje rozhodnutí. On je rodilý Ostravák, chachar a s Baníkem spjatý od malička,“ vysvětlil Marko.

Varadi cítil s páskou velkou zodpovědnost. „Kapitán musí tým táhnout a najednou to bylo na mně. Před zápasem jsem se díval na tabulku a na výsledky. Kluby pod námi bodovaly, přiblížily se nám. Museli jsme vyhrát. Kdybychom to nedokázali, museli bychom poslouchat, že jsme namočeni až po krk do boje o záchranu.“

Trenér Boleslavi Karel Stanner nebyl spokojený s prvním poločasem. „Hráli jsme špatně, koledovali jsme si o gól.“ Druhá půle byla jiná. „Snažili jsme se zápas zvrátit, ale nepodařilo se. Málo platné, hrát dobře jen poločas je málo,“ dodal.

Varadi se o Kuličově gestu dozvěděl až po zápase 

Jako muž vyznávající fair play se ukázal ve 25. minutě Marek Kulič. Nastřelil domácího kapitána Varadiho a ten padl na trávník. Balón se vrátil ke Kuličovi, on jej mohl snadnou nakopnout do ohně, anebo s ním z rohu hřiště postupovat k brance, ale neudělal to. Kopnul míč do zázemí a hru přerušil.

„Viděl jsem, že jsem jej trefil do krku a že s ním může být zle. Hrajeme sice o body, o peníze, ale zdraví člověka je přece více,“ pravil sympaťák Kulič.

Varadi o Kuličově parádním džentlmenském činu vůbec nevěděl. „Ležel jsem na zemi a chtělo se mi zvracet. Bylo mi hrozně. Že Kulič hru přerušil, se dozvídám až od vás,“ vykládal Varadi po zápase v hloučku novinářů.

FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Branka: 13. Varadi. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. ŽK: Varadi, Daněk, Hušbauer - Opiela, Šírl, Procházka, Kulič. ČK: 57. Opiela. Diváci: 5068.
Ostrava: Daněk - Šmejkal, Frydrych, Neves, Zejdler - Greguš, Hušbauer (86. Marek) - Varadi, Frejlach, Fantiš (90. Kraut) - Šenkeřík (73. Zeher). Trenér: Marko.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina (59. Kúdela), Johana, Rolko, Šírl - Mendy, Procházka (85. Řezníček), Opiela, Táborský (46. Dimutsos) - Chramosta, Kulič. Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články