Hlavní obsah

Chovanec se s podmínkou vrací na lavičku, pokuta Spartě zůstala

PRAHA

Kouč fotbalové Sparty a generální sportovní manažer klubu Jozef Chovanec se v sobotním ligovém utkání s Brnem vrátí zpět na lavičku. Odvolací a revizní komise ČMFS (ORK) ve středu potvrdila trest udělený disciplinárkou ve „španělské“ kauze, Chovancovi ho však změnila z nepodmíněného na podmíněný. Odvolání Sparty proti pokutě ve výši 750 tisíc korun ORK zamítla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Letenský kouč Jozef Chovanec strávil první část svého disciplinárního trestu na hlavní tribuně ostravských Bazalů. Teď už je zase s podmínkou "volný"...

Článek

Tři úvodní zápasy ligového jara strávil na tribuně za to, že v přípravném utkání proti Petrohradu ve Španělsku poslal v cizích dresech na hřiště tři fotbalisty omluvené z reprezentace. Teď dostal Jozef Chovanec podmínku do 31. prosince a může zpátky na lavičku.

„Jsme rádi, že se generální sportovní manažer vrací na lavičku. Odvolací a revizní komise uznala argumenty, s nimiž jsme na jednání dorazili,“ uvedl Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Útočníci Václav Kadlec a Tomáš Pekhart si trest na dva zápasy „odseděli“ v Ostravě a s Příbramí. Sparta se odvolávala také proti pokutě ve výši 750 tisíc korun, ale to ORK zamítla.

Komise se postavila za Haindlovou

Sparta ještě žádala, aby předsedkyně ORK Markéta Haindlová zvážila své setrvání ve funkci. Letenskému klubu vadilo, že členové ORK se odmítli sejít dříve, než na svém řádném zasedání tuto středu. Tím komise podle posudku advokátní kanceláře, který si nechal letenský klub vypracovat, porušila svazové předpisy.

Komise však považuje tuto reakci za nepřípustný nátlak v rámci odvolacího řízení a trvá na tom, že nenastala situace pro mimořádné zasedání.

„Musím říci, že to bylo velmi těžké období a jsem ráda, že mě komise podpořila a ztotožnila se s mnou navrhovaným postupem. Zároveň je potřeba vědět, že jsme o tom, zda je nutné se sejít nebo podmínky na mimořádné zasedání nenastaly, velmi intenzívně komunikovali a jsme přesvědčeni, že jsme rozhodli správně,“ prohlásila Haindlová. „Doufám, že Sparta Praha vyslyší výzvu ORK a přehodnotí svůj vztah k naší komisi,“ dodala.

Reklama

Související témata: