Hlavní obsah

Liberecký Vácha se vrací po trestu a věří v obrat Slovanu

Fotbalový záložník Lukáš Vácha měl být jedním z tahounů libereckého Slovanu v úvodu jarní sezóny. Jenže zatím toho mnoho neodehrál, protože si odpykával trest za osm žlutých karet. V příštím kole by se už mohl vrátit do sestavy, na což jistě toužebně čeká nejen trenér Petr Rada, ale i fanoušci pod Ještědem. „Ve zbytku jara máme na čem pracovat,“ říká Vácha v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Záložník Slovanu Liberec Lukáš Vácha

Článek

Co říkáte na tragický liberecký vstup do jara?

Vstoupili jsme do jarní fáze špatně, prohrou 0:3 v Jablonci. Já jsem navíc v tom zápase dostal osmou žlutou kartou. Kluci pak neuspěli proti Slavii ani v Příbrami.

Nepřišel ten karetní trest pro vás příliš brzy?

Stane se to. Nevypouštím osobní souboje. Některé karty z mojí strany byly ale zbytečné. Třeba tahání za dres. Měl bych si na to dávat větší pozor.

Jak jste vyplnil nucenou pauzu?

Trénoval jsem a zahrál jsem si i za liberecké béčko. Nyní se už společně s mužstvem chystám na důležitý sobotní zápas s Mladou Boleslaví.

Co od něj očekáváte?

Neříkám, že jde o klíčovou bitvu, ale měli bychom se konečně odrazit k zisku tří bodů. Máme na čem pracovat. Snad to bude obrat k lepšímu.

Nálada v mužstvu?¨

Není dobrá. Ale v minulých zápasech se už nehrabeme. Jsme odhodláni odvést kvalitní výkon.

Liberec na jaře ještě nedal gól. Jak to zlomit?

To, že jsme dosud neskórovali, není jen otázka útoku, ale hry celého týmu. Musíme se dostávat ve větším počtu do šestnáctky soupeře a pořádně zakončovat akce.

Od sestupových příček vás momentálně dělí jen čtyři body. Jste z toho nervózní?

Zatím ne. Potřebujeme se soustředit hlavně sami na sebe a dostat se do klidnějších pater tabulky.

Jak se těšíte na reprezentační sraz „jedenadvacítky“?

Chtěl bych na něj v pondělí odjet s vědomím, že jsme si s Libercem polepšili v lize. S národním týmem hrajeme v Uherském Hradišti s Běloruskem a v Olomouci s Francií. Budou to dva kvalitní přáteláky v přípravě. Nedělá mi problém odehrát zápasy v záloze nebo na kraji obrany.

Reklama

Související témata: