Hlavní obsah

Slavia prchá z ohrožených příček a chce být znovu postrachem

PRAHA

Báječný jarní start. Po zoufalém podzimu ani v lepší doufat nemohli. Fotbalisté Slavie vytěžili ze tří zápasů sedm bodů a od sestupových příček se vzdálili na čtyři body. „Po přípravě jsme doufali, že kluci potvrdí výsledky i v lize,“ připomíná trenér Michal Petrouš vydařenou zimu. Před nedělním zápasem v Olomouci si tak červenobílí už zase věří a plánují další vzestup.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost fotbalistů Slavie z gólu, který Příbrami vstřelil Jakub Hora.

Článek

Úvodní domácí remíza s Brnem tomu ještě nenapovídala. Výhry v Liberci a nad Teplicemi však ukázaly, že úprk fotbalistů Slavie z příček ohroženým sestupem by měl být jen otázkou času.

„Tři zápasy, sedm bodů, určitě jsme spokojení,“ libuje si kouč Michal Petrouš. „Po přípravě jsme doufali, že kluci potvrdí dobré výsledky i v lize. Začali jsme nešťastně remízou s Brnem a to nás zbrzdilo, ale neustále jsme klukům připomínali, že to musí přijít, že to funguje...“

Hráčům už zase chodí výplaty, což ke zlepšení atmosféry v kabině samozřejmě výrazně přispělo. „Během několika dní bychom měli vyrovnat únorové výplaty a pak najet na pravidelný rytmus. Do patnáctého by měli mít hráči na účtech mzdy za předchozí měsíc. Bylo to nutné, abychom splnili podmínky licenčního řízení,“ řekl ředitel klubu Miroslav Platil začátkem tohoto týdne Lidovým novinám.

Trenér Slavie Michal Petrouš.foto: Právo/Petr Horník

Pohár je ještě šancí na návrat do Evropy

Vyhráno však ještě sešívaní nemají. Náskok čtyř bodů jim vzhledem k mimořádné vyrovnanosti ve spodní části tabulky žádný velký klid nezaručuje. „Je to tak, k sestupovým příčkám je pořád blízko. Ale je to pro nás jako nová sezóna a doufám, že to tak bude pokračovat i dál. Také do Olomouce musíme jet s tím, že chceme bodovat, pokud možno vyhrát,“ ujišťuje zkušený záložník Lukáš Jarolím.

Na pohárové příčky ztrácí Slavia v ligové tabulce 16 bodů, což je příliš. K dobru však má dubnové čtvrtfinále Ondrášovka Cupu s Teplicemi, takže její naděje, že se po roční pauze vrátí do Evropy, stále žije.

„Motivace to je, ale abych pravdu řekl, zatím se pohárem nezaobíráme. Soustředíme se jen na ligu. Byli jsme namočení na dně tabulky, ale úvod nás pozvedl nahoru. Chtěli jsme, aby z nás konečně šel zase strach. Body zadarmo dávat nebudeme,“ varuje konkurenci útočník Zbyněk Pospěch, jenž svými góly a důrazem na hrotu k jarnímu vzestupu výrazně přispěl.

Štěpán Koreš ze Slavie si kryje míč před Jakubem Petrem z Olomouce v podzimním utkání, které v Edenu skončilo výsledkem 1:1.foto: Právo/Petr Horník

V Olomouci chtějí udržet jarní neporazitelnost

Hanáci aby se tedy měli na pozoru, i když Slavii v neděli od 17:00 hostí na domácím stadiónu. „Hrají útočný, běhavý fotbal, bude to další prověrka naší jarní formy. Věřím, že se Sigmě ve všech herních činnostech vyrovnáme a bude to i atraktivní zápas pro diváky,“ těší se Petrouš na klubových stránkách.

Čtyřicetiletý brankář Martin Vaniak se vrací domů, v Olomouci pořád bydlí. „Těším se, o zápas je velký zájem. Určitě bychom rádi udrželi jarní neporazitelnost a přivezli si body i z Olomouce,“ troufá si gólman.

Reklama

Související témata: