Hlavní obsah

Sparta začala mobilizaci zpřísněním režimu, Chovanec žádá větší nasazení

Mohli vést tabulku, místo toho ztrácejí na vedoucí Viktorii už zase osm bodů. Následky porážky v Plzni ponesou fotbalisté Sparty možná celé jaro a kdo ví, zda se rivalovi ještě tak blízko přiblíží. V sobotním duelu se zachraňujícím se Brnem (od 17:20 v Generali Areně) berou Letenští jen výhru. Pak jim začne pasáž pěti nepříjemných zápasů, během níž se obhájci titulu pěkně zapotí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťana Marka Matějovského brání Petr Trapp z Plzně.

Článek

Vyhlásila mobilizaci, nic jiného ani fotbalové Spartě nezbylo. Porážkou v Plzni přenechala všechny trumfy v rukou rivalovi. „V průběhu této soutěže jsme už dvakrát poznali stav, kdy to s námi nevypadalo nejlépe, kdy vznikal velký tlak na klub i trenéry. Teď přichází třetí moment, kdy situace nevypadá nejlépe,“ uznal hned po zápase trenér Martin Hašek. „Jsem ale přesvědčen, že se znovu zmobilizujeme, vytvoříme velký tlak na všechny soupeře kolem nás a začneme zase vyhrávat. Pokud tomu tak bude, zůstane souboj o titul pořád otevřený.“

Letenští šlágr vůbec nezvládli, a tak realizační tým v první řadě vytvořil tlak na vlastní mužstvo. „Po Plzni jsme směrem k hráčům zpřísnili režim. Sami při rozboru uznali, že náš výkon nebyl dobrý. Nezvládli jsme to po psychické stránce ani nasazením, na tom jsme se snažili v týdnu zapracovat,“ líčí kouč Jozef Chovanec v rozhovoru pro klubové stránky.

Kouč pokáral Blažka, chce jednotný tým

Generálnímu sportovnímu manažerovi se nelíbil ani výrok brankáře Jaromíra Blažka, že hráči jako Kweuke a Abena vůbec nevěděli, o co v důležitém zápas v Plzni šlo. „Tohle vyjádření nebylo košer, což Jarda sám uznal. V kabině jsme si to otevřeně vyříkali, abychom nebyli navenek nejednotní. Musíme se znovu zocelit, vzhledem k náskoku Plzně si už nemůžeme dovolit zaváhat,“ poukazuje Chovanec.

Sparťan Tomáš Zápotočný (vpravo) v ostrém souboji se Stanislavem Nohýnkem z Příbrami.foto: ČTK/Michal Doležal

Předposlední Brno hraje o záchranu a Sparta proti němu bude jasným favoritem. Měl by to pro ni být na dlouho poslední „pohodový“ zápas, protože pak ji čeká pekelná pasáž - venku Jablonec, doma derby se Slavií, venku Mladá Boleslav, doma Olomouc a venku Teplice...

Chovanec se vrací na lavičku, Řepka má stop

„Takhle já to vůbec neberu. Soupeř je sice u dna tabulky, jenže v naší lize muže kdokoliv s kýmkoliv sehrát vyrovnaný zápas. Samozřejmě však věřím, že by se naše kvality měly ukázat,“ říká Chovanec.

Odvolací komise změnila jeho trest zákazu vstupu na lavičku na podmíněný, a tak se po třech zápasech zase vrátí ke hřišti. „Pro nás všechny je to ohledně komunikace lepší situace. Je výhodnější dávat pokyny přímo z lavičky a ne zprostředkovaně z tribuny.“

Stop za čtyři žluté karty naopak má kapitán týmu Řepka. Vedle Brabce by tak ve stoperské dvojici měl znovu nastoupit Zápotočný, stejně jako v předchozím domácím duelu s Příbramí. „V přípravě jsme pro takový případ vyzkoušeli spoustu variant. Jedna z nich je připravena, nemusíme sahat po nestandardních řešeních,“ ujišťuje Chovanec.

Reklama

Související témata: