Hlavní obsah

Konečně jsme byli efektivní v koncovce, liboval si liberecký Rada

Josef PešoutPrávo

Fotbalisté Liberce nechali v duelu s Mladou Boleslaví zcela zapomenout na tři nepovedená ligová vystoupení v úvodu jara. Nejen, že prolomili od listopadu trvající gólový půst, ale díky kvalitnímu výkonu dokráčeli k vysokému vítězství 4:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Hadaščok (vlevo) z Liberce a Radek Širl z Mladé Boleslavi bojují o míč ve 21. kole Gambrinus ligy.

Článek

„Zápas se mi hodnotí mnohem lépe než předešlá utkání. Před týdnem jsme v Příbrami propadli střelecky, kdy jsme nevyužili šance. Tentokrát jsme byli efektivnější, a to proti nám stál soupeř s výborným kádrem, který je v tabulce nahoře a o několik příček před námi,“ říkal liberecký trenér Petr Rada.

Ale výsledek kouč Severočechů nepřeceňoval. „Nesmíme zapomenout, že hosté měli ve druhém poločase dvě velké příležitosti, a kdyby aspoň jedna z nich skončila brankou, nikdo by se nemohl divit. Zápas jsme však odehráli s nasazením a přístupem, jak jsem si představoval. Přípravě na utkání jsme věnovali celý týdenní režim, na hráčích byla znát velká koncentrace. Líbila se mi obětavost na hřišti, což možná také rozhodlo,“ mínil Rada.

Těšit trenéra mohl i fakt, že na čtyřech gólech se podílel stejný počet střelců. Pro Dočkala, který otevřel skóre, to byla vůbec první ligová branka v této sezóně. Kvalitu v koncovce prokázal Breznaník a svůj návrat do sestavy po nucené absenci v minulém kole si osladili gólem Nezmar s Váchou.

„Už bylo na čase, aby to tam klukům spadlo. Snad to s naší ofenzivou nebude tak zlé, jak se až dosud na jaře zdálo. Kéž by nám střelecká forma vydržela i do dalšího kola, které se hraje až po reprezentační přestávce,“dodal liberecký kouč.

Zklamaný Stanner

Hodně zklamaný byl mladoboleslavský trenér Karel Stanner: „Byli jsme ve všech směrech horší. Náš slabý výkon odpovídá výsledku. Problémy nám činil důraz domácích, kteří hráli na hranici bojovnosti. Naši hráči nebyli odolní v osobních soubojích, z čehož pramenily ztráty míčů. Paradoxní je, že se soupeř dostával do rychlých brejků po našich standardních situacích. Třeba čtvrtý gól jsme inkasovali po našem rohovém kopu, kdy Liberec hrál už v oslabení po vyloučení jednoho hráče.“

Středočeši neskórovali venku už přes 300 minut. „Bohužel se ta střelecká nemohoucnost s námi táhne už delší dobu. A to má za následek, že se nám vzdaluje třetí místo. Pokud o něj chceme zabojovat, musíme se výrazně zlepšit,“ dodal Stanner.

Reklama