Hlavní obsah

Vzplane bitva jabloneckých kanonýrů, sparťan Pekhart smí na Střelnici hrát

Ještě na podzim byli spoluhráči, teď si v přímém souboji o korunu krále střelců půjdou po krku. Sparťan Tomáš Pekhart se dvěma góly proti Brnu vyhoupl na třináct tref v ročníku. David Lafata má na pažbě jedenáct zářezů - a po reprezentační přestávce nabídne ligový program pikantní duel Jablonec - Sparta. Přestože je Pekhart kmenovým hráčem Jablonec, smí proti svým nastoupit!

Foto: Milan Malíček, Právo

Brněnský Husár sleduje sparťana Tomáše Pekharta, jak si ve vzduchu zpracovává míč.

Článek

Konečně dostal šanci v základní sestavě Sparty. A za důvěru se 21letý snajpr Tomáš Pekhart okamžitě odměnil dvěma góly, které ho katapultovaly do čela tabulky střelců. „Jenže příští kolo hrajeme v Jablonci a já ani nevím, jestli smím proti svému kmenovému klubu nastoupit. Hrát bych tam určitě chtěl, byl by to pro mě hodně speciální zápas,“ žil v nejistotě bezprostředně po výhře 2:0 nad Brnem.

Jablonecký boss Pelta půjčil Pekharta na Letnou jen pro jaro. A v českých krajích bývá zvykem, že hráči na hostování nesmějí proti svému klubu hrát. Sparťanský kouč však útočníka záhy uklidnil. „V Jablonci hrát smíš. Stejně jako proti nám mohou nastoupit naši kmenoví hráči Hejda s Třešňákem,“ konstatoval Jozef Chovanec.

Bratrovražedné bitvě Pekhart versus Lafata tak nic nebrání. „Jsem s Lafim samozřejmě i dál ve spojení. Hned po utkání jsem zjišťoval, že remizovali na Slovácku. Přeji si, ať jsme oba týmy co nejvýš, ale snad bude Sparta v konečné tabulce nad Jabloncem,“ usmíval se Pekhart.

Tomáš Pekhart dal na podzim za Jablonec 11 gólů. V příštím kole bude mít na mušce právě Jablonec...foto: ČTK/Michal Doležal

Nejdřív nemoc, potom trest, to byl těžký start

„Sparta je pro mě pořád asi největším favoritem na titul, i při té ztrátě. Plzeň nad ní sice vyhrála zaslouženě, ale Sparta je podle mě víc zvyklá na ten tlak. Myslím, že Sparta ztrátu ještě může stáhnout, ale je to hlavně její problém,“ těší se na vzájemnou bitvu David Lafata.

Pekhart měl start na Letné těžký. Přestoupil sem v zimě nemocný a první dva ligové zápasy nesměl hrát kvůli trestu za známou „španělskou“ kauzu. „Zatím jsem neměl moc šancí se ukázat. Jen v závěru utkání v Liverpoolu a ve druhém poločase v Plzni, kde to bylo složité. Jsem rád, že mi to proti Brnu vyšlo. Leo Kweuke mi přihrál na oba góly a věřím, že naše spolupráce bude jen lepší a lepší,“ doufal útočník.

V sílu tandemu Kweuke - Pekhart věří i kouč. „Vyzkoušeli si to spolu právě v tom inkriminovaném utkání s Petrohradem... Tomáš měl u nás opravdu dost těžký začátek, takže mu přeji, že se dvakrát trefil. Od nových hráčů se většinou hodně čeká a my se musíme dál snažit, aby to měl lehčí,“ slíbil Chovanec.

Reklama