Hlavní obsah

Kouče Jablonce Komňackého mrzel nepovedený závěr utkání na Slovácku

čfoPrávo

Inkasovali premiérový jarní gól a zaznamenali první bodovou ztrátu. Fotbalisté Jablonce si nepohlídali v nastaveném čase Švancarovu dorážku a museli se v zápase Gambrinus ligy na hřišti Slovácka spokojit s remízou 1:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Dostat vyrovnávací branku několik vteřin před koncem je hrozně nepříjemné, ale tak to občas ve fotbale chodí. Moc jsme pochopitelně chtěli prodloužit sérii vítězných duelů. Měli jsme dost možností navýšit jednogólový náskok, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ posteskl si jablonecký kouč František Komňacký.

Ze ztráty dvou bodů nedělal tragédii, ale štval ho absolutně nepodařený konec střetnutí. „Nejdřív tam byl zřejmě neodpískaný faul na našeho hráče a poté jsme nepokryli skórujícího Švancaru. To byla velká chyba. Musíme se z toho v reprezentační pauze oklepat,“ plánoval Komňacký.

Zkušený útočník Petr Švancara, šťastný autor vyrovnávací trefy Slovácka, po utkání zářil. „Jsem samozřejmě hrozně rád, že jsme nakonec urvali aspoň bod. Ocitl jsem se předtím už v několika brankových příležitostech, avšak žádnou z nich se mi bohužel nepovedlo zrealizovat. Aspoň v úplném závěru to vyšlo, zaplaťpánbůh za to,“ oddechl si Švancara. „Úvodní jarní utkání nám bohužel nevyšly, čeká nás teď tuhý boj o záchranu. Následující duely v Českých Budějovicích, s Příbramí a na Slavii pro nás budou proto naprosto klíčové,“ očekával.

Trenér týmu z Uherského Hradiště Miroslav Soukup označil plichtu s Jabloncem za zaslouženou. „Tentokrát by mě strašně mrzelo, kdybychom vyšli bodově naprázdno. Podali jsme totiž lepší výkon než v předchozích domácích střetnutích s Bohemians a Plzní. Bohužel nám ovšem opět nevycházela koncovka. Cením si ale, že kluci zápas odmakali na sto procent a bojovali o vyrovnání ze všech sil až do poslední sekundy,“ pochválil svoje hráče Soukup, jehož trenérské křeslo by se v případě porážky už povážlivě rozkývalo.

Komňacký po závěrečném hvizdu odmítl, že by dva ztracené body mohly Jablonci chybět v boji o titul. „My určitě nehoníme Plzeň ani Spartu. Naší ambicí je skončit třetí a vybojovat si účast v Evropské lize. O to budeme usilovat dál. A možná se nakonec ukáže, že i bod z Hradiště bude mít cenu zlata,“ přemítal kouč Severočechů.

Reklama

Související témata: