Hlavní obsah

Nezmarovi chybí do stovky jen pět gólů

Josef PešoutPrávo

Velkou výzvu má na jaře před sebou liberecký fotbalový útočník Jan Nezmar. Blíží se totiž k významné střelecké metě v podobě stovky vstřelených gólů v součtu české a slovenské nejvyšší soutěže. „Mám spočítáno, že v Česku jsem dal jedenasedmdesát a na Slovensku čtyřiadvacet branek, takže mi jich chybí ještě pět,“ poznamenal zkušený bojovník, který s kapitánskou páskou dovedl liberecký tým k vítězství nad Mladou Boleslaví 4:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jan Nezmar (v bílém) uniká Petru Johanovi z Mladé Boleslavi.

Článek

„Ze zápasu můžeme mít dobré pocity. Vstoupili jsme do něj aktivně a donutili jsme soupeře k chybám. Naštěstí pro nás jsme příležitosti proměnili a měli jsme utkání pod kontrolou. Největší rozdíl oproti minulým kolům byl v ofenzivě. Hnali jsme se dopředu v daleko větším počtu hráčů. Rychle jsme získávali zpět ztracené míče a vyvarovali jsme se chyb v obraně. A o to se hrálo lépe,“ líčil Nezmar.

Liberečtí potěšili svoje fanoušky parádními góly. „Fotbal nás docela bavil a snad to bylo i znát. Dokázali jsme odehrát dobrý zápas, ale zatím bych to nepřeceňoval. Přece jen stále doháníme nevydařený úvod jara,“ tvrdil kanonýr, který se proti Boleslavi trefil pokaždé v posledních pěti vzájemných zápasech. „Tak to vůbec netuším. Statistiky asi nelžou, ale nad svou bilancí nepřemýšlím. Ale slyšel jsem, že už před rokem se říkalo, že mi to proti Boleslavi celkem jde. Byl bych rád, abych těch mužstev, proti nimž se mi daří, bylo ještě více,“ komentoval svou úspěšnost útočník.

Proti Boleslavi měl Nezmar velkou touhu po skórování. Minule v Příbrami totiž nehrál kvůli karetnímu trestu. „Každá absence, ať už vinou zranění, nebo i z jiných příčin, mrzí. Dívat se jen z tribuny není nic příjemného. Těšilo mě, že jsme si po zápase s Boleslaví v kabině krásně zakřičeli, protože jsme předtím dlouho nevyhráli. Snad v tom budeme pokračovat,“ dodal Nezmar.

Dočkal se dočkal

První ligový gól v probíhající sezóně si připsal liberecký záložník Bořek Dočkal. „Na podzim jsem v tureckém Konyasporu vyšel střelecky naprázdno. A tak jsem chtěl co nejdříve skórovat po návratu do libereckého dresu. Nakonec mi to vyšlo až ve čtvrtém jarním zápase, ale hlavní jsou tři body,“ povídal jeden z pilířů liberecké sestavy.

„Jak říkal Honza Nezmar, myslím, že jsme předvedli dobrý fotbal. Konečně jsme se dostali do vedení, což byl největší rozdíl oproti předešlým kolům. I když jsme dali po střelách hezké góly na pohled pro diváky, stejnou radost bychom měli, i kdybychom ten míč do branky nějak dohrnuli,“ přemítal Dočkal.

A jak vidí svou střeleckou formu? „Měl bych dávat za sezónu pět až šest gólů, takže mám pořád co dohánět. Snad nějaké trefy do konce sezóny přidám, abych pomohl týmu. Na evropské poháry už letos nedosáhneme, ale chtělo by to udělat nějakou úspěšnou šňůru,“ glosoval záložník, jehož společně s dalšími libereckými hráči čekají v příštích dnech reprezentační povinnosti na různých úrovních. Dočkal, Gecov a Vácha jsou v české „jedenadvacítce“, Vlasko ve slovenském výběru do 21 let, Kelič v chorvatské „21“a Hadaščok v české „19“.

Reklama

Související témata: