Hlavní obsah

Se třemi góly jsem spokojen, ale mohlo jich být i víc, říká liberecký Breznaník

LIBEREC

Koncem září přišel slovenský fotbalový záložník Michal Breznaník do kádru Slovanu Liberec. Od té doby nechyběl v jediném prvoligovém zápase. Pokaždé nastoupil v základní sestavě a jen párkrát byl v závěru střídán. Na svém kontě má momentálně dvanáct ligových utkání v řadě a v nich si připsal tři góly. Docela slušná bilance na fotbalistu, pro něhož je aktuální angažmá vůbec první zkušeností s českou ligou.

Foto: Josef Pešout, Právo

Michal Breznaník přišel do libereckého Slovanu z bratislavského.

Článek

Velmi aktivně si Breznaník počínal i v minulém ligovém duelu, v němž Severočeši zdolali Mladou Boleslav. „Před zápasem jsme si říkali, že po třech porážkách v řadě to už takhle dál nejde. Chtěli jsme běhat, získávat míče ve středu pole a ukázat divákům, že umíme hrát fotbal. A z dobré hry vyplynuly i góly,“ ohlédl se záložník, který se rovněž zapsal do střelecké listiny.

„Míč jsem krásně trefil, ale nijak přesně jsem nemířil. Byl jsem v plném běhu, balon mi skočil na nárt, a tak jsem dal bombu. A jsem rád, že to tam padlo,“ glosoval Breznaník svoje vystoupení. Gól do mladoboleslavské sítě označil za jeden z nejhezčích, které v lize dosáhl.

„Zatím jsem dal tři branky, což není špatná bilance vzhledem k tomu, že jsem do sestavy naskočil až v desátém kole. S touhle statistikou jsem spokojen, i když těch gólů mohlo být i víc. Věřím, že ve zbytku sezóny ještě nějakou branku přidám. Hodně těžím ze spolupráce s Honzou Nezmarem a Jirkou Štajnerem, kteří dovedou na sebe navázat hráče. Já jen běžím k brance a většinou od kluků dostanu pěknou přihrávku,“ popsal záložník, jehož hostování ze Slovanu Bratislava se v létě změní v řádný přestup.

„Jednání zpočátku provázely nějaké „oplétačky,“ ale dotáhlo se to do konce. Vážím si důvěry trenéra Rady. Už myslíme na příští zápasy. Musíme navázat na poslední výkon, abychom neklesli znovu v tabulce. Máme dobré mužstvo, jen to potřebujeme potvrdit i na hřišti,“ dodal Breznaník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice