Hlavní obsah

Plíška potěšila kanonáda Teplic. Od nás to byla groteska, nechápal kouč Baníku

TEPLICE

Ligový zápas Teplic s Ostravou byl možná až překvapivě jednoznačnou záležitostí domácího celku. „Konečně se nám podařilo odehrát utkání podle našich představ,“ těšil se z vítězství 4:0 teplický trenér Jiří Plíšek. „Našli jsme ten nejlepší možný způsob, jak odčinit předešlý neúspěšný výsledek na půdě Slavie,“ mnul si kouč spokojeně ruce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z vysoké výhry nad Baníkem Ostrava.

Článek

Plíšek kvitoval výborný výkon svých svěřenců. „Za vítězstvím jsme šli od první minuty, kdy jsme si hned vypracovali velkou šanci. Pořád jsme hráli aktivně a měli jsme neustálou převahu. Za stavu 2:0 jsme přečkali dvě nebezpečné situace, byl tam fantastický zákrok našeho brankáře Slavíka,“ rekapituloval trenér vítězů.

A našel slova chvály pro tým i za nasazení v těch pasážích zápasu, kdy Tepličtí hráli už v početní výhodě po vyloučení Šmejkala. „Ne vždy se hraje jednoduše proti oslabenému soupeři. Ale přidali jsme další branky a prezentovali jsme se pořád snahou po ofenzivě. Mám velmi dobrý dojem z naší útočné fáze,“ vypočítával Plíšek pozitiva.

Fotbalisté Baníku smutní po debaklu v teplicích.foto: ČTK/Libor Zavoral

Mužem utkání byl autor dvou gólů Štěpán Vachoušek. „Jsme rádi, že se mu zápas takhle vydařil. První tři jarní kola nebyl v optimální formě, chyběl mu především pohyb. Souboj s Baníkem ale zvládl výborně a řekl si o pozici v útoku spíš než v záloze, kde nastupoval dosud,“ pravil ještě teplický trenér.

Plíšek se nebál postavit poprvé do základní sestavy záložníka Jungra, který předtím na jaře jen dvakrát střídal na krátký časový úsek. A potěšující z teplického pohledu je i návrat uzdraveného záložníka Ljevakoviče.

Marko: Jako groteska

Baník Ostrava v Teplicích totálně vyhořel. „Udělali jsme dvě obrovské chyby při standardních situacích, po nichž se domácí dostali lacino do dvoubrankového vedení. Sami jsme posadili soupeře na koně,“ konstatoval trenér Karol Marko.

„Ke konci prvního poločasu jsme mohli snížit, ale Šmejkala vychytal brankář. Přesto jsme chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, jenže nedisciplinovanost našich hráčů nám způsobila škrt přes rozpočet. Chvílemi zápas z naší strany vyzníval jako groteska, protože jsme ho nezvládli,“ posteskl si ostravský kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava