Hlavní obsah

Hladká výhra nad Ostravou nám hodně pomůže, věří teplický Vachoušek

Jako na houpačce jsou poslední výsledky fotbalistů Teplic v Gambrinus lize. Po debaklu 1:4 na Slavii si spravili chuť proti Baníku Ostrava, jemuž nadělili čtyři góly a vzhledem k množství šancí mohlo být jejich vítězství ještě výraznější než konečných 4:0. „Selhání proti Slavii jsme si vyříkali a nedělní výhra nám určitě hodně pomůže,“ řekl pro Sport cz. teplický Štěpán Vachoušek, který tentokrát nastoupil v útoku a dal dva góly.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

V popředí střelec úvodní branky zápasu Štěpán Vachoušek z Teplic a za ním Josef Hušbauer z Baníku Ostrava.

Článek

„Největší rozdíl byl v koncentraci. Vítězství je pro nás velkým povzbuzením. Takovým fotbalem bychom se chtěli prezentovat i nadále. Od první minuty bylo vidět, že zápas s Ostravou chceme urvat a dávali jsme hezké góly. Snad jsem byl pro mužstvo platný,“ rozebíral Vachoušek.

„Ničím jsem se netrápil"

Necítil hrozbu, že by po nepřesvědčivých výkonech z úvodu jara mohl přijít o místo v základní sestavě? Vždyť i v teplickém týmu je na ofenzivních postech poměrně slušná hráčská konkurence...  „Ničím jsem se netrápil. Snažím se v každém zápase makat naplno. Někdy to vypadalo, že výkon z mojí strany nebyl dobrý, ale pokouším se hrát a být často u míče. A z toho občas vyplynou i chyby, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí,“ přemítal zkušený fotbalista.

Fotbalisté Teplic se radují z vysoké výhry nad Baníkem Ostrava.foto: ČTK/Libor Zavoral

V jedenatřiceti letech patří společně s ještě o sedm let starším Pavlem Verbířem k tahounům. „Necítím se nijak starý. A jsem zastáncem názoru, že týmy potřebují mít v sestavě i zkušené fotbalisty. Hlavní je symbióza mezi generacemi. Mám kolem sebe hodně mladých a talentovaných hráčů, kteří dostávají velkou šanci. Ta se jim otevřela poté, co spousta klubů sází právě na omlazování kádru. Mladící získávají zkušenosti nejen v zápasech, ale i při trénincích. Dá se čekat, že někdo z nich vyletí fotbalově nahoru,“ vykládal.

Jak vidí zbytek sezóny z pohledu Teplic? „Když budeme hrát jako proti Ostravě, můžeme potrápit i kvalitnější soupeře, než byl Baník. Soustředíme se ale sami na sebe. A budeme rádi za každý další získaný bod a umístění do šestého místa v tabulce,“ uzavřel Vachoušek.

Reklama

Související témata: