Hlavní obsah

Pelta si klidně nechá líbit Pekhartův hattrick, když Jablonec porazí Spartu 4:3

Jejich bilance na Střelnici je zoufalá. Fotbalisté Sparty vyhráli v Jablonci z posledních sedmi utkání jen jednou, jinak si připsali jen dvě remízy a čtyři porážky s pasivním skóre 5:10. Teď ovšem ztrácejí na vedoucí Plzeň pět bodů a pokud si chtějí uchovat naději na obhajobu titulu, musejí v sobotním šlágru 22. ligového kola vyhrát. „Je čas nepříznivou bilanci v Jablonci změnit,“ velí letenský kouč Jozef Chovanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťanský brankář Blažek a jablonecký útočník Lafata.

Článek

Cesty do Jablonce už pomalu musí v letenské kabině vyvolávat hrůzu. Sparta vyhrála na Střelnici naposledy v září 2007 (2:0), když odpor domácích až dvěma góly v samém závěru zlomil Karol Kisel, současný kapitán Slavie. Jinak Letenští v posledních sedmi letech vozili z Jablonce maximálně po bodíku a připsali si i výrazné porážky 2:4 nebo 0:3...

„Je to dáno kvalitou Jablonce. Je to stabilizovaný klub, má dobře vedený tým se zkušenými hráči i kvalitními mladíky. Nám to velí nepříznivou bilanci změnit,“ přeje si sparťanský kouč Jozef Chovanec.

Čeká se vypjatý zápas. Tím spíše, že šéf jabloneckého klubu Miroslav Pelta v zimě pěkně poškádlil fanoušky. Kanonýra Pekharta hodlá v létě prodat do zahraničí, konkrétní je třeba nabídka z Norimberku. Pelta se tedy svůj klenot rozhodl zviditelnit ve Spartě, které mladého střelce nejen na celé jaro půjčil, ale také mu dovolil nastoupit ve vzájemném utkání!

Jablonecký boss naplánoval divoký scénář

„Přeji si výsledek 4:3, aby dal Tomáš Pekhart tři góly a my stejně vyhráli o jeden gól,“ říká Pelta na klubových stránkách. „Diváci se mají určitě na co těšit. Dva nejlepší ligový střelci Tomáš Pekhart a David Lafata, oba Jablonečáci, i když oba v jiném dresu. Byl bych rád, kdyby se po delší době naplnil stadión do posledního místa a my měli největší návštěvu kola,“ plánuje jablonecký boss.

David Lafata (vlevo) a Tomáš Pekhart z Jablonce se radují z branky. V sobotu se však střetnou jako velcí soupeři...foto: ČTK/Michal Doležal

Pekhart počítá s tím, že v sobotu bude ostře sledovaným mužem. „Bude to pro mě hodně emotivní utkání. Můj přestup do Sparty je pořád ještě čerstvý,“ říká aktuálně nejlepší ligový střelec.

Jablonec je v pohodě, ligovou sérii bez porážky natáhl již na 11 zápasů. „V týmu je po povedeném vstupu do jara velmi dobrá nálada. Na chlapcích cítím, že nás čeká výjimečný zápas. Určitě není třeba je nějak motivovat. Pro každého z nich je zápas se Spartou velmi prestižní a nepochybuji, že ze sebe vydají maximum,“ těší se trenér František Komňacký.

Pražané výzvu přijímají. „Pro nás je téměř každý zápas šlágrem kola... Očekává se vysoká návštěva, jenž odpovídá tomu, že se střetnou dvě mužstva z horních pater tabulky. Atmosféra bude zřejmě podobná utkání z loňského roku, kdy se také hrálo o titul,“ připomíná Chovanec.

Zápas v Chance areně začíná v sobotu od 18:20, přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: