Hlavní obsah

Dobrá i špatná zpráva pro Slavii. Web opět jede, arbitráž se přiklonila na stranu Toleského

PRAHA

Fotbalová Slavia Praha v pátek obnovila činnost svých internetových stránek www.slavia.cz, na které od čtvrtka nemohla vkládat nové informace, protože dlužila provozovateli webu. Mluvčí Slavie Ondřej Zlámal v pátek uvedl, že se vedení klubu s firmou už dohodlo a portál je od pátečního odpoledne znovu plnohodnotně aktualizován.

Článek

"Ten problém se vyřešil a naše stránky od páteční čtvrté hodiny odpolední zase normálně fungují," uvedl Zlámal. Stránky Slavie sice stále byly v provozu, ale ve čtvrtek provozovatel slávistům zakázal přístup k administraci, protože měl u pražského klubu finanční pohledávky.

Tiskové oddělení pražského klubu mezitím využilo portál www.slavistickenoviny.cz, na nichž několik zpráv zveřejnilo.

Podle arbitráže musí Slavia doplatit peníze

Fotbalové Slavii Praha hrozí, že bude muset doplatit dlužnou částku svému bývalému hráči Gocemu Toleskému. Ve sporu se totiž dnes na stranu makedonského hráče postavila arbitrážní komise ČMFS, podle níž si hráč nespecifikovanou sumu nárokoval právem. ČTK to řekla právní zástupkyně hráče Kateřina Radostová.

Vedení Slavie se prý zatím nerozhodlo, zda se proti verdiktu arbitrážní komise v určené lhůtě odvolá. Pokud by tak učinilo, případ by na druhé instanci posuzoval odvolací senát arbitrážní komise. V něm by měli zasednout ti členové arbitrážní komise, kteří nyní v kauze nerozhodovali, aby byli vyloučeni z možné podjatosti při druhém posuzování případu.

Podle zákulisních informací Toleskému, který naposledy v české lize působil na podzim v Mladé Boleslavi, má připadnout suma pohybující se v řádu statisíců korun a blížící se až k jednomu milionu. Radostová však takovou informaci odmítla potvrdit. "O konkrétních sumách hovořit nebudeme. Jinak ale máme radost, že arbitráž v tomto případu respektovala předpisy a právní ochranu hráče. Byli jsme si od začátku jisti, že právo je na naší straně," uvedla Radostová.

Slavia v krátké době prohrála spor už se svým druhým hráčem. V únoru arbitráž rozhodla, že útočník Aleš Besta loni v prosinci obdržel neprávem od klubu výpověď. Besta, který naposledy za Slavii nastoupil před dvěma lety, tak má v Edenu podle verdiktu arbitráže platný kontrakt až do konce letošního kalendářního roku.

Pro Slavii, která se zmítá v ekonomických problémech, je prohraný spor s Toleským další nepříjemností. Přitom do pondělí 4. dubna klub musí požádat o udělení profesionální licence, bez níž není možné nastoupit do příštího ročníku první ligy. Jednou z podmínek udělení licence je i bezdlužnost vůči hráčům.

Reklama

Související témata: