Hlavní obsah

Soud rozhodl, že Bohemians 1905 získali nástupnictví neprávem

Městský soud v Praze dnes rozhodl o tom, že klub Bohemians 1905 před šesti let získal nástupnická práva po subjektu FC Bohemians, který skončil v konkurzu, neprávem. Vedení ligového klubu Bohemians 1905 se s pátečním rozsudkem, který nenabyl právní moci, nehodlá smířit. Spletitý případ tak bude pokračovat odvoláním Bohemians 1905 k Vrchnímu soudu v Praze. ČTK to řekl právní zástupce Bohemians 1905 Jiří Dienstbier.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Dnešní verdikt je, jaký je. My se proti němu samozřejmě odvoláme," uvedl Dienstbier po líčení, které trvalo asi pět hodin. Bohemians 1905 neuspěli s vylučovací žalobou proti správci konkurzní podstaty, který podle nich neměl zpětně zapsat do konkurzu práva k hráčům a všem soutěžím, s nimiž poté Bohemians 1905 nakládali.

Bohemians 1905 za vysoké sumy prodali hráče Václava Kadlece do Sparty a Jana Morávka do Schalke 04, což bylo podle věřitelského výboru FC Bohemians v rozporu se zákonem.

Klokani dnes neuspěli ani s vylučovací žalobou u Městského soudu. Ten podle serveru tn.cz rozhodl o tom, že smlouva o převodu nástupnických práv ze 6. dubna 2005, kterou v té době posvětil Českomoravský fotbalový svaz, je neplatná. To by znamenalo, že Bohemians 1905 není nástupnickým subjektem FC Bohemians, a tím pádem ani členem ČMFS. "Soud konečně potvrdil to, co tvrdím už šest let," citoval server Michala Vejsadu, předsedu představenstva FC Bohemians Praha a.s., který je v konkurzu.

Bohemians 1905 však takovou teorii odmítají a případ hodlají řešit před Vrchním soudem v Praze. Kdyby ten ale potvrdil dnešní verdikt městského soudu, znamenalo by to, že vršovický klub třeba nemohl bez svolení správce konkurzní podstaty prodávat hráče zahrnuté v konkurzu. FC Bohemians Praha podle tn.cz uplatňují škodu ve výši 21 milionů korun.

Reklama

Související témata: