Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 2:0Boleslav nedovolila Olomouci proniknout na třetí příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Johana 1 : 0
55. Mendy 2 : 0

Mladoboleslavští povstali z mizérie a po výhře 2:0 nad Olomoucí mají tři body. Po dvou utkáních bez vstřelené branky se dočkali v pátečním souboji se stejně v minulých kolech nemohoucím sousedem v tabulce, na páté pozici na něj po vítězství 2:0 v předehrávce 22. dějství fotbalové ligy ztrácejí už jen jediný bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Alexandre Mendy (druhý zprava) oslavuje se spoluhráči z Mladé Boleslavi gól vstřelený Olomouci.

Článek

Zoufale neškodné ale dlouho byly oba týmy. Jakoby vskutku zapomněly střílet, dávat góly... „Tak už hrajem fotbal,“ mumlali nespokojení diváci. „Jste jak nároďák,“ snažilo se dál publikum co nejpříznačněji znectít výkon aktérů dlouho nudného souboje o něco aktivnějších domácích s nečekaně odevzdanými a takřka jen výhradně bránícími hosty. Ti že snad mají být adepty na umístění zajišťující start v pohárové Evropě?

Ale domácí se dlouho nedokázali prosadit. Kulič se uvolnil kolem Kučery, ale pálil asi patnáct metrů vedle. Ani Chramosta s Mendym nedotlačili míč do sítě, a tak to vzali na bedra mazáci: Kuličův rohových kop nekompromisně prodloužil do sítě Johana. Chramosta mohl vedení ještě před pauzou jistit, ale trefil jen tyč. Po pouze byl Mendy přesnější. Hosté nevyužili šanci zaútočit na třetí Jablonec, třetí zápas v řadě nedali gól.

Gambrinus liga - předehrávka 22. kola
Mladá Boleslav - Olomouc 2:0 (1:0)on-line
Branky: 42. Johana, 54. Mendy. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Šírl, Kulič, Opiela - Hořava. Diváci: 3285.
M. Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Kúdela, Opiela, Fabián (86. Dimutsos) - Kulič (90. Řezníček), Chramosta (74. Táborský). Trenér: Stanner.
Olomouc: Drobisz - Koutný (79. Tomeček), Kučera, Škerle, Vepřek - Rossi, Bajer - Ordoš - Doležal (59. Hořava), Šultes, Navrátil (69. Přikryl). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: