Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 0:1Příbram doma po šesti zápasech padla, s Bohemians prohrála 0:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Bartek 0 : 1

Fotbalisté Bohemians 1905 potvrdili svou jarní formu a ve 22. kole první ligy zvítězili 1:0 na hřišti Příbrami. O jedinou branku sobotního utkání se v 77. minutě postaral David Bartek. Příbram tak přišla o svou šestizápasovou domácí neporazitelnost a pojedenácté v sezoně nedala ani jeden gól.

Článek

Hosté, hnaní zhruba tisícovkou svých fanoušků, se od začátku snažili vytvořit si mírný tlak, ovšem stejně jako příbramští hráči dopláceli na nepřesné přihrávky a špatné zpracování míče. Většina akcí tak končila ještě před pokutovým územím.

Větší vzruch přinesla až 18. minuta. Nejprve se při útoku Bohemians dostal po zpětné přihrávce ke střele mladík Kraus, ale brankář Hruška nadvakrát míč chytil. A hned z protiútoku mohlo udeřit na druhé straně. Pavel Pilík nacentroval na volného Koukala, který však z malého vápna netrefil hlavou odkrytou branku.

Ve 20. minutě přišli hosté o útočníka Hartiga, který si ze souboje s brankářem Hruškou odnesl bolestivé zranění a musel být odnesen na nosítkách do kabin. Na jeho místo přišel Nešpor.

I poté byl zápas spíše tvrdou bitvou o střed pole a šance nepřicházely. V 65. minutě po kýženém gólu sahala Příbram, když stoper Ricka po rohu hlavičkoval k tyči, jenže gólman Sňozík předvedl efektní robinzonádu a míč bravurně chytil.

Vzápětí stejný souboj vyhrál Ricka, když ve skluzu Sňozíka přehodil, ovšem Jindráček na brankové čáře zachránil. Rozhodčí navíc odpískal faul na brankáře.

Nakonec se však prosadili hosté, a to svým typickým důrazem. Štohanzlův centr gólman Hruška v souboji se Škodou jen odboxoval k Bartekovi a ten ranou z otočky trefil odkrytou bránu. Ukončil tak 330 minut trvající domácí neprůstřelnost Příbrami.

V závěru ještě Jakub Štochl zastavil unikajícího Nešpora a byl vyloučen. Následný přímý kop hosté nevyužili.

1. FK Příbram - Bohemians 1905 0:1 (0:0)
Branka: 77. Bartek. Rozhodčí: Královec - Kordula, Wilczek. ŽK: T. Pilík, J. Štochl - Kraus, Škoda. ČK: 90.+2 J. Štochl. Diváci: 2930.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Pleško - P. Pilík, Tarczal, T. Pilík, Divíšek (55. M. Štochl) - Huňa (74. Wágner), Koukal (67, Papšys). Trenér: Nádvorník.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Lukáš, Rychlík - Bartek, Kraus, Sedláček, Štohanzl (87. Moravec) - Hartig (21. Nešpor), Škoda. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: