Hlavní obsah

Ostrava - Liberec 0:0Baník proti Liberci urval bod, hosté trefili dvě tyče

Zápas fotbalistů Ostravy a Liberce ve 22. kole první ligy skončil bezgólovou remízou. Severočeši však měli mnohem blíž k výhře. Hlavně v druhé půli byli lepší, ale Breznaník s Váchou pálili jen do tyčí a nevyužity zůstaly i další šance.

Článek

Jarní rozpačité výkonu Baníku pokračují. Kouč Karol Marko po debaklu v Teplicích udělal několik změn, ale jeho svěřenci mu k 45. narozeninám moc radosti nepřinesli.

I Liberec hrál po vysokém vítězství nad Mladou Boleslaví opatrně. Z šedi nepříliš záživné partie uprostřed hřiště poprvé vybočila až liberecká akce z 23. minuty, ale Štajnerovu střelu hlavou po Fleišmanově centru brankář Daněk vyškrábl.

Hra Ostravy znovu trpěla nepřesnostmi v ofenzivě a domácí hrozili jen nárazově. Jednou se však liberecký gólman Bičík zaskvěl bravurním zákrokem, když v 29. minutě rukou vytáhl gólovou hlavičku Nevese.

Okamžitou reakci soupeře zprostředkoval Breznaník, který po bleskovém protiútoku vypálil z hranice pokutového území a míč se od tyče odrazil přímo k Daňkovi.

Kvalita zápasu po přestávce zvedli Liberečtí. Domácí se na útočné polovině utápěli v bezradnosti a rychle ztráceli míče.

Severočeši měli víc ze hry a byli blíž vítězství. Váchův dalekonosný pokus z třiceti metrů putoval v 72. minutě od pravé tyče do levé a zpátky do pole.

Sedm minut před koncem přečkal Baník další kritický moment. Po selhání defenzivy utekl Dočkal, ale podélnou ranou těsně minul tyč. Tlak hostů v závěru rychle nabíral na síle. Gól měl na hlavě i střídající Nezmar, ale ani jeho střela se mezi tyče nevešla.

FC Baník Ostrava - FC Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Franěk - Večeřa, Košec. ŽK: Fantiš, Varadi - Breznaník, Fleišman. Diváci: 4092.
Ostrava: Daněk - Řezník, Bolf, Neves, Zejdler - Hušbauer (75. Zeher), Greguš - Frejlach (89. Kraut), Lukeš, Varadi - Fantiš (61. Šenkeřík). Trenér: Marko.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelič, Fleišman - Dočkal, Vácha, Krystan, Breznaník - Štajner (90. Papoušek), Hadaščok (85. Nezmar). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: