Hlavní obsah

Jablonecký kat Vošahlík popravil Spartu a teď si troufá i na Plzeň

Dvakrát se na podzim trefil i do sítě Bohemians, ale to ještě takový poprask nevzbudil. V sobotu si mladý jablonecký fotbalista Jan Vošahlík (22) podal ve šlágru 22. ligového kola Spartu (2:1) a dvěma góly ji dost možná definitivně připravil o obhajobu mistrovského titulu. „Porazit Spartu je úžasné, navíc mými góly. Byl to určitě můj největší zápas,“ zářil nadšený střelec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Vošahlík (vpravo) v souboji se sparťanem Václavem Kadlecem.

Článek

Slavíte velkou výhru. Přitom jste podle „zaručených“ zpráv měli Spartě vzhledem k nadstandartním vztahům vašeho šéfa Pelty zápas pustit...

Jestli fanoušci diskutují, tak jen dobře. O tom to je, aby se lidé o fotbale bavili. Ovšem my jsme si nic takového nepřipouštěli. Spartu jsme chtěli porazit, což se nám povedlo. A teď si to užíváme.

Dva góly jste dal i na podzim Bohemce. Teď jste ale větším hrdinou.

Porazit Spartu je úžasné, navíc mými góly. Byl to určitě můj největší zápas.

Jenže druhý gól jste dal díky faulu na Pamiče.

Žádný hvizd rozhodčího nezazněl, tak jsem se mohl běžet radovat... Podle mě to byl čistý souboj. Spíš to Pamič podcenil, myslel si, že míč v pohodě odkopne, ale já jsem ho dojel a dorazil míč do branky.

Jenže sparťani tvrdí, že rozhodl neregulérní gól, navíc reklamovali i vaši ruku.

O ruce nemůže být vůbec řeč! Jestli se rozčilovali, tak možná pro sporný moment ohledně faulu, ale rozhodčí to nepískl a byl z toho gól. Podle mě to byl normální souboj stejný jako na půlce, akorát to skončilo brankou.

Jablonec už dvanáct kol neprohrál. Nebudete nakonec ještě hrát o titul?

To těžko. Říká se sice, že dva se perou a třetí se směje. Jenže Plzeň má obrovský náskok. Jaro však zatím máme fantastické, snad to tak půjde i dál a co nejdéle se udržíme na třetí příčce.

Příští kolo hrajete právě v Plzni.

Můžeme tam jet v klidu. Pokud budeme hrát takhle, nemusíme mít obavy. Plzeň sice vyhrává, také ale není ve zcela oslnivé formě. Když budeme hrát koncentrovaně jako proti Spartě, můžeme v Plzni uspět.

Reklama

Související témata: