Hlavní obsah

Ústí - Plzeň 0:5Plzeň se v idylickém duelu spokojila s pětigólovou výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Bakoš 0 : 1
40. Bakoš 0 : 2
45. Petržela 0 : 3
82. Bystroň 0 : 4
90. Ďuriš 0 : 5

TEPLICE

Vidina vysněného mistrovského titulu se Plzni opět přiblížila. A dost podstatně, neboť s posledním Ústím neměli Západočeši sebemenší problém, na teplických Stínadlech nad ním vyhráli snadno 4:0 a na druhou Spartu tak mají osm kol před koncem ligy osm bodů k dobru.

Foto: Petr Hloušek

Marek Bakoš se raduje společně s Horváthem a Rajtoralem z prvního gólu v ústecké síti.

Článek

Pouhé tři minuty mohli po sobotní selhání v Jablonci doufat nenapravitelní letenští naivové ve výpomoc posledního celku tabulky. Než se totiž Ústí rozkoukalo, dal mu plzeňský Bakoš po trestuhodném zaváhání celé domácí obrany první gól a od té chvíle bylo jedinou otázkou, kolik jich ligový leader nastřílí a zda se pokusí zreprízovat rekordní podzimní sedmibrankovou výhru.

Plzeň si i v pohodovém tempu dělala na teplických Stínadlech, co se jí zachtělo, Ústí přehrávala zcela jasně a šancí si už do poločasu připravila tolik, že k tomu neměla daleko.. Bakoš totiž přidal v 15. min. další gól, který ovšem sudí pro ofsajd neuznal, střelu Koláře brankář Vorel bravurně vyrazil, takže teprve když přidal po neskutečné hrubici domácího brankáře Vorla Bakoš do prázdné brány druhou - a tentokrát uznanou branku, změnil se zápas v selanku. Zvláště, když v nastaveném čase první půle přidal po Rezkově úniku Petržela třetí branku.

Po změně stran plzeňská idyla samozřejmě pokračovala, jen na góly se dlouho čekalo. Hosté přitom měli šanci spoustu, ale střídající Ďuriš, Fillo či Petržela jimi pohrdli nebo ztroskotali na Vorlovi napravujícím svou školáckou chybu z první půle. I Severočeši ovšem výsledek alespoň skorigovat mohli, jenže Dreksovu hlavičku bravurně zlikvidoval Pavlík.

Poslední slovo tudíž zákonitě patřilo Plzni. Nejprve se mezi střelce zapsal stoper Bystroň poté, co Kolář s Petrželou rozebrali celou ústeckou obranu, účet selanky pak uzavřel v poslední minutě Ďuriš.

Ústí - Plzeň 0:5
Branky: 3. s 40. Bakoš, 45.+1. Petržela, 82. Bystroň, 90. Ďuriš. Rozhodčí: Adámek - Slavík, Santarius. Diváci: 2114. Poločas 0:3.
Ústí: Vorel - Dreksa (83.Hyčka), Polák, Valenta, Dvořák - Vrtělka - Doležal (59. Volek), Stožický, Martykán, Jindráček - Krbeček. Trenér Habanec.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Neuwirth, Bystroň (85. Brezinský), Jiráček - Petržela, Kolář, Trapp, Horváth, Rezek (71. Sivok) - Bakoš (57. Ďuriš). Trenér Vrba.

Reklama

Související témata: