Hlavní obsah

Slavia - Hradec 0:0Slavia remizovala s Hradcem a na jaře stále zůstává neporažena

Slávističtí fotbalisté remizovali v nedělním utkání 22. kola první ligy s nováčkem soutěže Hradcem Králové bez branek a ani v pátém zápase jarní části sezóny nepoznali hořkost porážky. Pražané měli po celý zápas mírnou územní převahu, ale spolehlivou hostující obranu nepokořili. Hradec tak zastavil sérii pěti venkovních porážek za sebou a na hřišti Slavie bodoval vůbec poprvé v historii samostatné ligy.

Článek

Slavia od úvodu častěji držela míč, ale z aktivního nástupu nic výrazného nevytěžila. Pouze v osmé minutě po Jandově centru upadl v pokutovém území v souboji s Pávkem kapitán Kisel a marně se dožadoval odpískání penalty. Příliš velkou hrozbou pro hostujícího brankáře Lindra nebyla ani následná střela v podání Kaufmana, který při absence Trubily nastoupil ke svému prvnímu ligovému utkání v jarní části sezóny.

Hradec přijel do Edenu s pružnou a organizovanou defenzivou, ale rozhodně jen nebránil. Naopak využíval každou možnost k rychlému útočnému výpadu. Hrozil především Pilař, kterému nejprve chyběl k balonu krok a pak jeho střelu z úhlu nadvakrát zlikvidoval Vaniak. Mezitím v 28. minutě protáhl slávistického veterána mezi tyčemi pokusem z otočky Dvořák.

Pražané si sice udržovali optickou převahu, ale do velkých šancí se vinou nepřesné finální fáze takřka nedostávali. Lindra tak vylekala snad jen Horova plachtící střela, na kterou si hostující gólman počkal u své pravé tyče.

Lopotné dobývání hradecké branky pokračovalo i po změně stran. Hosté se stáhli před vlastní šestnáctku a Slavia marně hledala skulinky v jejich přehuštěné obraně. Proto se snažila pomáhat si standardními situacemi. Lindrovi bylo horko po hodině hry, kdy se Čelůstka při závaru na malém vápně marně snažil patičkou doklepnout míč do sítě.

Ještě blíž k rozhodující trefě měl v 70. minutě Jarolím. Hradecká obrana ho nechala při Korešově přímém kopu trestuhodně volného na malém vápně, domácí záložník však hlavičkoval nad. Prostor mezi tyčemi vzápětí netrefil ani Pospěch. A když se neujala ani Milutinovičova střela, rozešly se oba týmy stejně jako na podzim bez branek.

Slavia Praha - FC Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Zlámal, Pospíšil. ŽK: Čelůstka, Pospěch - Klapka, Mišinský, P. Černý. Diváci: 6291.
Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Kaufman - Hora (80. M. Černý), Janda (60. Milutinovič), Jarolím, Koreš - Kisel - Pospěch. Trenér: Petrouš.
Hradec: Lindr - Pávek, Chleboun, Kasálek - Rezek, Fischer, Klapka (57. Hochmeister), Poděbradský (83. Karal) - Mišinský (62. P. Černý), Dvořák, Pilař. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: