Hlavní obsah

Byli jsme šťastnější, uznal autor vítězné trefy Teplic Rosa

BRNO

Doma mysleli výhradně na tři body, ale nakonec nebrali ani jeden. O záchranu usilující fotbalisty Brna v neděli zmrazil pět minut před koncem nedělního duelu Gambrinus ligy po rohu vítězným gólem hlavou obránce Antonín Rosa.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Teplický Antonín Rosa (vlevo) a Michael Rabušic z Brna hypnotizují letící míč v utkání 22. kola.

Článek

„V průběhu utkání jsem na standardky ani nechodil. Až v závěru jsem si řekl, že to zkusím. Vyšlo to, podařilo se mně přeskočit stopery Zbrojovky. Sportovně ovšem musím uznat, že jsme tentokrát nebyli lepším, ale šťastnějším týmem. Jsme samozřejmě rádi, že jsme dokázali navázat na předchozí domácí vítězství nad Baníkem,“ tvrdil autor rozhodující trefy.

Také teplický kouč Jiří Plíšek uznal, že utkání by více slušela remíza. „Podařilo se nám ale proměnit jednu z mála šancí. Vzali jsme si tak zpět tři body, které jsme s Brnem ztratili na podzim doma. V závěru jsme si ještě situaci hodně zkomplikovali, dvě tutovky domácích jsme ale naštěstí přečkali bez úhony,“ oddechl si Plíšek, jehož mužstvo neprohrálo v moravské metropoli už dlouhých osm roků.

Večeřa už hledí k příštímu zápasu

Přestože předposlední Brňané byli po většinu zápasu ofenzivnější a vypracovali si víc šancí, nakonec jim zbyly oči pro pláč. „Hosté potrestali jednu ze dvou našich chyb v obraně. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom uspěli v příštím duelu na Bohemce,“ hleděl už raději dopředu trenér Zbrojovky Karel Večeřa.

„Rozhodně jsme nepředvedli špatný výkon, ale body jsou bohužel fuč. Pořád ovšem věřím, že na kýženou záchranu máme,“ byl přesvědčený brněnský bek Josef Hamouz, který měl v závěru vyrovnání na kopačce. „Moc mě mrzí, že jsem se netrefil,“ kál se. Útočník Tomáš Došek byl po zápase mnohem méně optimistický. „Ligová kola ubíhají a nám body moc nepřibývají. Začínám už mít o náš osud obavy,“ svěřil se.

To Tepličtí mají podstatně příjemnější starosti. „Věřím, že se ještě můžeme přimotat do boje o účast v Evropské lize. Zezadu se nám bude dobře útočit,“ plánoval dobře naladěný Rosa.

Reklama

Související témata: