Hlavní obsah

Průšvihář Pospěch zmlátil manželku i tchyni a skončil na záchytce

PRAHA

Jako by se vyhlášení průšviháři na obou stranách chtěli před pondělním derby fotbalistů Sparty a Slavie vytáhnout. Letenského Tomáše Řepku řeší disciplinárka kvůli urážlivému gestu vůči divákům v Jablonci. Slávista Zbyněk Pospěch ho ještě trumfl. V opilosti napadl jak svou manželku, s níž se rozvádí, tak tchyni. Dostal se do křížku s přivolanými policisty a skončil na záchytce...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zbyněk Pospěch se šrámy v obličeji v zápase s Hradcem Králové

Článek

Tak už i sešívaní mají svého rebela... Fotbalista pražské Slavie Zbyněk Pospěch řeší nefotbalové záležitosti. Rozvádí se s manželkou a podle zprávy policie ji dokonce během hádky fyzicky napadl. Zaútočil také na svou tchyni.

"Obě opakovaně udeřil otevřenou dlaní do obličeje, zranění jim nezpůsobil," uvedli ve zprávě z 26. března policisté z obvodního oddělení v Opavě. Vše se odehrálo ve 20 hodin večer, Pospěch byl přitom silně podnapilý. Ani jedna z žen nebyla zraněna, hráče pak zpacifikovali policisté, kteří mu způsobili drobná poranění na čele a nosu.

"Následně bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění a případ je předmětem dalšího šetření," doplnili opavští policisté ve své zprávě.

Slavii čeká v pondělí derby na Spartě. Pospěch v neděli odehrál se zvýšenou teplotou zápas s Hradcem Králové a od té doby se doma léčí. Hněvu kouče Michala Petrouše však neunikl.

Podrazil mě, neskrývá naštvaný trenér Petrouš

"Zbyněk se zachoval férově, sám za mnou přišel a na rovinu řekl, co se stalo. Je to jeho soukromá věc, ale stejně jsem mu vyčetl, že jako ligový hráč je na očích a musí si dát na takové věci pozor. Tím spíš, že je problémový," konstatoval Petrouš po čtvrtečním tréninku v Edenu.

Slávista Zbyněk Pospěch se raduje ze svého gólu proti Liberci. Teď se "předvedl" i mimo hřiště...foto: ČTK/Radek Petrášek

Pospěch téměř dva roky nehrál ligu, nedávno prohrál arbitráž ve svém sporu se Zbrojovkou Brno. Petrouš mu dal šanci a s velkou dávkou rizika ho v zimě vzal do přípravy. Důrazný útočník mu nejprve splatil důvěru důležitými góly. Teď ovšem svým skandálem trenéra zradil.

"Po takové době bez fotbalu tady dostal novou šanci. Beru to z jeho strany jako podraz na mě," neskrývá Petrouš. Dost možná bude uvažovat i o tom, zda má cenu s takovým výtečníkem dál spolupracovat. "Nechám si to projít hlavou. Ale jak říkám, měl by si takové věci ohlídat."

Samorost se otřepe, ale co s ním...?

Kouč uvažuje i o tom, že by Pospěcha v derby posadil jen na lavičku. „Může se to stát. O jeho průšvihu se píše, vnímá to...“ Jenže nedávno také nebyl útočník psychicky v pohodě. Arbitráž rozhodla v jeho neprospěch těsně před utkáním s Teplicemi. Pospěch se tak naštval, že zápas rozhodl. Petrouš by tedy na stejný efekt mohl vsadit i na Letné... „Je pravda, že on je samorost, otřepe se,“ ví kouč.

Pospěch se mu omlouval, ale s tím u trenéra moc neuspěl. „Nevím, co s ním mám dělat. Je prostě takový,“ má Petrouš o jednu velkou starost víc.

K incidentu došlo již během reprezentační přestávky. Proti Hradci tak Pospěch nastoupil se šrámy na tváři, které utržil, když ho policisté „uklidňovali“. Jeho spoluhráči však prý nic netušili. „Vůbec nevím, o co jde. Já si myslel, že k těm škrábancům přišel během utkání,“ divil se brankář Martin Vaniak. „Každý má svůj soukromý život. Zbyňkův malér by nás neměl nijak ovlivnit,“ zdržel se komentáře záložník Karol Kisel.

Reklama

Související témata: