Hlavní obsah

Jablonecký záložník Jarolím: Na stíhání Plzně už nemyslíme

V lize poznali jablonečtí fotbalisté přemožitele naposledy na konci září, naposledy porazili i druhou Spartu a přiblížili se jí na dohled tří bodů. Záložník Marek Jarolím ale před pátečním šlágrem na půdě vedoucí Plzně tvrdí, že Severočeši už letos nemají ambice ligové suverény v čele ligy stíhat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hocine Ragued ze Slavie (vpravo) stíhá Marka Jarolíma z Jablonce.

Článek

"V našich silách ale je prát se o druhé místo. Tím teď žijeme, protože první místo je daleko," řekl v dnešním rozhovoru s ČTK Jarolím. Jedenáctibodový náskok Plzně na třetí Jablonec je podle něj osm kol před koncem už prakticky nedostižitelný. "Plzeň se nám vzdálila už na podzim, kdy jsme se na začátku ligy trápili. Na její nahánění už moc nemyslíme, protože nám opravdu hodně odskočila. Spíš se staráme o to, abychom odrazili Mladou Boleslav a Olomouc, které jsou za námi jen o pět bodů. To není žádný velký náskok," uvedl Jarolím.

I když prý Jablonečtí už nemají mistrovské ambice, nic to nemění na tom, že ligovému lídrovi hodlají páteční zápas znepříjemnit. Jarolím a spol. mají o motivaci postaráno: Plzni by rádi vrátili porážku z loňského finále Ondrášovka Cupu. Jablonec navíc Viktorii podlehl i na podzim v ligovém utkání doma na Střelnici.

Po Spartě další velký zápas

"Je fakt, že pifku na ně teď máme slušnou a máme jim co vracet," řekl šestadvacetiletý hráč s úsměvem. "Pro každého musí být výzva uspět proti prvnímu týmu ligy. Po Spartě to bude další velký zápas. První krok jsme minulý týden se Spartou zvládli, takže do Plzně můžeme jet se sebevědomím. Není se čeho bát," prohlásil Jarolím.

Úspěch z vypjatého duelu se Spartou však podle Jarolíma do jabloneckého tábora nevnesl nepatřičné uspokojení. "Toho výsledku si moc vážíme, ale do Plzně pojedeme tak, jako bychom se Spartou nevyhráli. Že jsme ji porazili, nám v dalším kole už nic nezaručí," řekl Jarolím.

Zápasu v Plzni se nemůže dočkat. Jarolíma naplňují souboje s podobným nábojem, jaký přinese právě páteční konfrontace Plzně s Jabloncem. Sám se chce vytáhnout proti týmu, kde před necelými čtyřmi lety působil. Žádnou sázku s bývalými spoluhráči ale nemá. "V kontaktu bývám hlavně s Martinem Ticháčkem (brankářem), ale teď jsem se docela dlouho neslyšeli. Takže žádné hecování nebylo. Ale snad se budu po zápase smát já," uvedl Jarolím.

Reklama

Související témata: