Hlavní obsah

Vrba poprvé nahlas přiznal, jak moc touží po titulu. A to přesto, že jeho Plzeň ztratila

Jablonec neporazili, dva body v konfrontaci s jarním suverénem ztratili, plzeňský trenér Pavel Vrba se přesto po nerozhodné partii přihlásil k touze po titulu. Otevřeně a nahlas. A hlavně bez ohledu na to, jak dopadne pondělní pražské derby mezi Spartou a Slavií, v němž se Chovancovu týmu nabízí šance umazat něco z bodového manka, které na ligového leadera má. „Jasně že budu fandit Slavii. Stejně jako Sparta fandí všem soupeřům, kteří mohou obrat o body nás,“ netajil, že by mu bylo milejší, kdyby zůstalo o osmi bodového aktiva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba se poprvé nahlas přiznal, že touží po titulu.

Článek

Plzeň si ho přitom mohla uchovat, aniž by musela čekat na výsledek pražského derby. Všechno měla ve svých rukou... Dala první gól, vedla, hrála proti soupeři oslabenému o vyloučeného Beneše.

Beneš si hrál na Brazilce, zlobil se Komňacký

„Tu penaltu a druhou žlutou jsem mu nevyčítal, za to první karta mě nadzvihla. Hrál si na Brazilce a nemá na to,“ zvýšil snad poprvé a naposledy během pátečního šlágru hlas jablonecký kouč Frantíšek Komňacký.

„Já ho zvedl už o přestávce. Hlavně proto, že jsme nedotáhli pár slibných akcí, do nichž jsme se dostali. Nebylo to jako v minulých zápasech, kdy jsme tady v Plzni lítali jako na kolotoči, proti domácí obraně se tentokrát opravdu dalo hrát. Pochopitelně až do vyloučení, jež další průběh zápasu ovlivnilo.“

Vrba ze ztráty vědu nedělal

„Ovlivnilo, ale my bohužel náskok neudrželi, i když takto rozehrané utkání bychom zvládnout měli. A nic na tom nemění, že v závěrečné půlhodině jsme šli výhře naproti. Nezachovali jsme ovšem chladnou hlavu, neproměnili ani tak vyloženou příležitost, jakou měl pět minut před koncem Rezek, což samozřejmě mrzí,“ glosoval remízovou partii domácí trenér Pavel Vrba a ze ztracených bodů vědu nedělal.

„Jablonec jede na vítězné vlně, už třináct zápasů neprohrál, má dlouhodobě nejlepší formu, takže remíza je vlastně dobrým výsledkem. A kdyby dohrával v plném počtu, byla by ještě lepším,“ spustila se mu v hlavě kalkulačka, která mu napovídala, že i kdyby Sparta v derby nad Slavií vyhrála, zůstane jeho mančaftu pořád šest bodů k dobru.

„A to je náskok, kdy nic jiného než touha po titulu nepřichází v úvahu,“ pravil nakonec nahlas.

Poprvé, co takhle otevřeně promluvil a k mistrovské vidině se přihlásil. Že by Spartu už definitivně odepsal?!

„V žádném případě. Sparta ze hry o titul nikdy nevypadla, ale my přece minimálně o šest bodů i nadále ligu povedeme,“ tvrdil přesvědčivě.

Reklama

Související témata: