Hlavní obsah

Chmelaři pod Bílkem pookřáli

Karel Felt, Právo

"Trenér Bílek má určitě vliv na naše výkony, to je nesporné," konstatoval po druhém vítězství v řadě blšanský obránce Radek Šourek. Odepisovaný Chmel Blšany porazil u Litavky Příbram, najednou pookřál a dotáhl se bodově na předposlední Žižkov.

Foto: PRÁVO

Trenér Blšan Michal Bílek.

Článek

"Výhry nad Jabloncem a Příbramí jsou nesmírně cenné, potřebujeme každý bod, ale rozhodně je nepřeceňujeme. K záchraně vede ještě daleká cesta," říkal Michal Bílek po vítězství 2:1 nad Marilou.

Rozhodně odmítl, že by byl strůjcem blšanského zázraku. "Sestava se moc nezměnila. Spíš jde o to, že kluci si uvědomili, v jaké jsou situaci. Nemáme až tak vysokou herní kvalitu, abychom jí soupeře přehrávali. Musíme proto nedostatky nahrazovat disciplínou, nasazením a snahou využít každou šanci. Nehrajeme asi pohledný fotbal, ale krása teď musí stranou. Jedině za těchto okolností můžeme myslet na solidní výsledky. Každý takový úspěch by měl mužstvu zvednout i sebevědomí," uvedl Bílek.

Brzo na odepisování

"Jsme moc spokojení," jásal po utkání obránce Šourek a hned nabídl vysvětlení zlepšených výkonů odepisovaných Blšan. "Hrajeme jiný systém, napadáme po celém hřišti. Trenér nás pořád nutí do tvrdé práce na tréninku i v utkání. Jsme dobře nažhavení a budeme se snažit v tom pokračovat. Na odepisování Blšan je ještě brzy."

Souboj dvou týmů, které jsou v Příbrami doma, znovu otevřel tuto otázku. "Těžko tomu říkat doma, ale už tu hrajeme nějaký pátek, takže jsme si zvykli. Proti Příbrami to ale rozhodně nemohla být výhoda," mínil Šourek. "Je tu perfektní zázemí, ale jaké je to doma, když tu nemáme fanoušky? Musíme se s tím srovnat. Myslím si však, že v Blšanech bychom měli vyšší návštěvy a více bodů," navázal Bílek.

Blšanský metr

Jenže tohle si měli uvědomit především funkcionáři Blšan, spoléhající léta na bývalého šéfa svazu Chvalovského, jehož síla a moc měly všechny nedostatky zakrýt a při pasportizaci stadiónu by platil 'blšanský' metr.

Nejde však jen o ty tři chybějící metry šířky. Nedostatků na stadiónu je víc, a pokud by svaz udělil Blšanům výjimku, byť u jiných přimhouřil oči až příliš, nemohl by se třeba vedení Synotu podívat do očí. Zatímco jinde se snaží nebo alespoň snahu o nápravu předstírají, v Blšanech jen mluví o nespravedlnosti a nechtěném dítěti. Zřejmě jim však na vlastním klubu ani divácích nezáleží.

Reklama

Související témata: