Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 1:2Karneval marnosti zlomil Teplicím vaz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Mahmutovič 1 : 0
33. Chramosta 1 : 1
89. Fabián 1 : 2

Přehlídka promarněných šancí zlomila vaz fotbalistům Teplic, kteří zápasu s Mladou Boleslaví jednoznačně dominovali, ale po fatálním kiksu brankáře Slavíka v rozehrávce v závěru duelu přišli i o remízu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladá Boleslav v Teplicích uspěla.

Článek

Jako na kolotoči si přitom museli připadat fotbalisté Mladé Boleslavi prvních třicet minut zápasu v Teplicích. Domácí měli vstup do zápasu skvostný. Nápaditostí a kombinací soupeře válcovali. Hosté se marně snažili zachytávat akce Severočechů z levé i z pravé strany. Jenže drtivý tlak, kdy prakticky ke hře stačila jen polovina Mladé Boleslavi, byl domácím k ničemu.

Po akci Vachouška s Čajičem pálil Verbíř v 9. minutě z dvanácti metrů jen do rukavic Šedy, který zastoupil nemocného Millera. Neuplynulo ani sto dvacet vteřin, když Rosa zatáhl míč po levé straně, Vachoušek přiťukl balón patičkou k Mahmutovičovi, ale jho rána z velkého vápna šla o centimetry mimo tyče.

Mladoboleslavští si s energií nabitými Severočechy nevěděli rady. Hostující trenér Stanner se u postranní čáry čertil zbytečně, protože v důrazu, rychlosti i přesnosti dál domácí jednoznačně dominovali.

Marná byla snaha zkušeného Johany vyburcovat spoluhráče k větší pozornosti. Jenže po centru Verbíře z pravé strany hlavičkoval Mahmutovič jen do tyče a po Vidličkově centru Mareš ve vyložené pozici nikým neatakován přestřelil. Když už konečně Mahmutovič z levé strany zatáhl míč do pokutového území a sám dorazil Vachouškovu ránu, kterou Šeda neudržel, šlo o slabé vyjádření jednoznačného průběhu zápasu.

Středočeši totiž z prvního výpadu srovnali, když Kúdelův bleskový výpad z levé strany za překonaným Slavíkem zastavila tyčka, ale balón se následně odrazil na velké vápno k Mendymu, jehož přihrávku přetavil Chramosta patičkou i díky nepříliš jistému zákroku Slavíka ve vyrovnání. Tři minuty před přestávkou pak domácí svého brankáře oslavovali, když bravurně zneškodnil stoprocentní šanci Kuliče.

Druhý poločas byl další přehlídkou marnosti domácích v zakončení. Když Rolko sedm minut po přestávce marně naháněl Mahmutoviče, jehož ránu však zastavila tyčka, znovu začal karneval promarněných příležitostí severočeského týmu. V další vyložené pozici pálil vedle Mareš, před nímž po další akci po centru Mahmutoviče zívala prázdná branka, ale Kysela v poslední vteřině míč odkopl na rohový kop. A po Vachouškově přihrávce zprava Mahmutovič na míč pár decimetrů před brankovou čáru o chlup nedosáhl.

Severočeši zápasu vládli, jenže jejich převaha, přesnost a důraz postrádaly gólový efekt. Středočeši prakticky rezignovali na ofenzivu. Jejich záloha nefungovala. I tak se díky rychlým výpadům dostali dvakrát k šanci strhnout zápas na svoji stranu, ale Chramosta pálil do rukavic Slavíka a v další šanci Kulič po přihrávce neúnavného parťáka z útoku o milimetry netrefil branku Teplic.

Domácí nakonec zaplatili krutou daň za svoji marnost, když hosté zachytili špatnou rozehrávku Slavíka a po zmatcích v obraně Severočechů napálil Fabián zpoza velkého vápna míč přesně k pravé tyči, od níž se míč odrazil za záda brankáře Teplic - 1:2.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:1)
Branky: 20. Mahmutovič - 33. Chramosta, 88. Fabián. Rozhodčí: Franěk - Peřina, Vysloužil. ŽK: Mahmutovič - Mach. Diváci: 3615.
Teplice: Slavík - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Verbíř (74. Kalivoda), Ljevakovič, Čajič (90.+1 Došek), Mareš (88. Jungr) - Vachoušek - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Ml. Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Rolko, Mach - Mendy (86. Dimoutsos), Kúdela, Opiela (74. Procházka), Fabián - Chramosta, Kulič (69. Táborský). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: